JunatKartalla

Bongaa junat verkossa

VR on avannut Junat kartalla -palvelun, jonka kautta voi seurata junien kulkua reaaliaikaisesti. Sijainnin lisäksi tiedoista näkee muun muassa toteutuneet lähtö- ja saapumisajat.

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Seurantatieto välittyy junissa olevien gps-paikannuslaitteiden kautta. Haun voi tehdä lähtö- tai pääteaseman nimellä tai junan numerolla. Ajallaan oleva juna on merkitty ratapohjaan vihreällä. Keltaisella näkyvät ovat alle tunnin myöhässä ja punainen tarkoittaa yli tunnin myöhässä olevaa junaa.

Jokaisesta junasta saa taulukon, josta näkee aikataulun mukaisten tietojen lisäksi toteutuneet lähtö- ja saapumisajat väliasemineen. Kartalla voi seurata vaikka koko ruudun tilassa junan kulkua. Reaaliaikaisista tiedoista näkee myös junan senhetkisen kulkunopeuden.

Merkintöihin ja muihin ominaisuuksiin on tulossa korjauksia ja parannuksia, sillä palvelu on vasta testivaiheessa. VR toivoo palautetta ja kehitysideoita, joita voi jättää palvelussa olevalla palautelomakkeella. Karttapalvelun valmis versio ilmestyy syksyllä. Myöhemmin on luvassa myös mobiilisovelluksia.

Ehkä sinua kiinnostaa...