Mobiilikäyttäjiä
© Shutterstock

Tutkimus: 95 prosenttia ei pärjää viikkoa ilman wlan-yhteyttä

Useimmat luopuvat ennemmin muista arjen iloista kuin wlanista. Silti moni sietää heikkoa langatonta yhteyttä kotona.

keskiviikko 13. joulukuuta 2017 teksti Peter Skovbjerg Jensen

 Mistä luopuisit viikoksi: alkoholista, jäätelöstä, suklaasta vai wlan-yhteydestä? Verkkolaitevalmistaja D-Linkin tuoreen tutkimuksen mukaan 27 prosenttia meistä luopuisi alkoholista ja 15 prosenttia pystyisi olemaan ilman jäätelöä ja suklaata. Sen sijaan vain viisi prosenttia pohjoismaalaisista luopuisi wlan-yhteydestä.

Sama tutkimus paljastaa lisäksi, että yli viidennes eurooppalaisista kärsii wlan-yhteyden katkoksista, ja useimmat yli kolme kertaa viikossa. Se taas ei lupaa kovin hyvää niille 95 prosentille käyttäjiä, jotka eivät halua olla ilman wlan-yhteyttä.

Lue myös: 5 vinkillä vauhtia verkkoon

Kuinka wlan-pulmia ratkotaan?

Kun wlan-yhteys tökkii, noin puolet käyttää ilmeisintä niksiä eli sammuttaa ja käynnistää reitittimen uudelleen. Käyttäjistä 11 prosenttia ei tee mitään, ja kahdeksan prosenttia yrittää toista paljon käytettyä ratkaisua – turhautunutta huutoa. Sitä kuinka keinot auttavat, tutkimus ei kerro.

Tutkimuksen mukaan verkon kantamassa on useimmiten ongelmia makuuhuoneessa, koska se on monella kauimmaisin huone reitittimestä. D-Link suosittelee hankkimaan kantaman laajentimen, joka auttaa ulottamaan verkon koko kodin alueelle.

Lue myös KotiMikron artikkeli, kuinka parannat langattoman verkkosi toimintaa.

KotiMikron tilaajana saat käyttöösi Etunurkan, jossa on yli 300 valikoitua ja tarkastettua ohjelmaa turvallisesti ladattavana.

Ehkä sinua kiinnostaa...