Smidud_komfi_122011

Säästä tulosteissa ja mustekuluissa

Heitä hyvästi kalliille musteelle äläkä enää murehdi paperin riittävyyttä. Opettele elämään ilman paperia, sillä se on paljon edullisempaa ja myös helpompaa.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tulostimen saa hankittua edullisesti, mutta karu totuus paljastuu ensimmäisten mustekasettien ehtyessä. Uusien musteiden hankkiminen paljastaa laitteen käyttökustannukset. Tämän artikkelin kirjoittaja on totutellut hintatasoon jo vuosikausia, mutta lompakon nyörien raottaminen on silti koettelemus, kun muutamaksi kuukaudeksi riittävistä musteista täytyy maksaa yli 50 euroa. Paperin hylkääminen kokonaan saattaa tuntua täysin mahdottomalta. Suomessa postia kuljettava Itella kuitenkin arvioi, että paperipostin määrä tulee vähenemään seuraavien viiden vuoden aikana viidenneksen. Kirjeiden määrä on vähentynyt jo vuosia.

Yksityiset ihmiset käyttävät ahkerasti sähköpostia ja Facebook-viestejä, ja esimerkiksi Itella tarjoaa yksityisasiakkaille NetPosti-palvelua, jossa välitetään myös viranomaisten viestejä kansalaisille. Yritykset ovat puolestaan käyttäneet sähköisiä laskuja jo pitkään.

Unohda mapitus, käytä NetPostia Omaan verkkopankkiin tuleva e-lasku on monelle tuttu palvelu, joka myös yleistyy koko ajan. Paperiton lasku säästää luontoa ja on muutenkin kätevä tapa hoitaa maksuasioita. Vastaavat paperittomat palvelut lisääntyvät vähitellen. KotiMikrossa esiteltiin pari numeroa sitten sähköistä asiointia ja sähköisiä palveluita, joista jo tarkasteltiin lähemmin Suomi.fi -palvelua. Toinen vähintään kokeilemisen arvoinen on Postin maksuton NetPosti.

Ehkä sinua kiinnostaa...