KOM_170863-NR16_C_Stortest_AC-Routere_Web

Ac tuo ennätysvauhdin langattomaan lähiverkkoon

Viimeistä silausta vaille oleva 802.11ac-tekniikka tuo uuden ennätysvauhdin wlan-verkoon. Otimme vertailuun kuusi reititintä, jotka antavat esimakua tulevasta verkkovauhdista.

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Uusi standardi ei ole vielä saanut lopullista vahvistusta, mutta kauppojen hyllyiltä voi jo nyt löytää lukuisia ac-tekniikkaa tukevia laitteita. Tutustuimme kuuden reitittimen ominaisuuksiin ja tutkimme, millaiseen suorituskykyyn ac-verkot yltävät tällä hetkellä.

N-tekniikka toi muutama vuosi sitten huomattavia parannuksia langattoman lähiverkon nopeuteen. Edes n-verkon suorituskyky ei kuitenkaan enää välttämättä riitä, jos kodin lähiverkkoa käytetään esimerkiksi mediatiedostojen suoratoistoon useilla mobiililaitteilla. Ratkaisua odotetaan kehitteillä olevasta 802.11ac-standardista.

Kaikki testin reitittimet ovat yhteensopivia aiempien n- ja g-verkkosovittimien kanssa. Uuden ac-tekniikan nopeudesta pääsee kuitenkin nauttimaan vain hankkimalla ac-verkkosovittimen. Usb-liitäntään kytkettävä sovitin sopii sekä kannettaviin että pöytätietokoneisiin. Useimmiten kannattaa käyttää valmistajan omaa sovitinta, jolloin välttyy mahdollisilta yhteensopivuusongelmilta.

Lue koko vertailu oheisesta artikkelista.

Ehkä sinua kiinnostaa...