mobile2

Mobiilikaistoja entistä enemmän

Käyttörajoituksettomia mobiililaajakaistaliittymiä oli Suomessa kesäkuun lopussa 1,8 miljoonaa eli 12 prosenttia enemmän kuin vuoden 2010 lopussa. Mobiililaajakaistojen voimakas kasvu ei näytä vaikuttaneen kiinteiden internetyhteyksien määrään, joka kasvoi vajaaseen 1,6 miljoonaan.

maanantai 17. lokakuuta 2011
mobile1

Tiedot käyvät ilmi Viestinviraston puolivuotiskatsauksesta. Katsauksen mukaan matkaviestinverkon kuukausimaksullisten tiedonsiirtoliittymien määrä kasvoi jo lähes kolmeen miljoonaan alkuvuoden 2011 aikana. Mobiililiittymistä kuitenkin lähes puolet sisälsi jonkinlaisen tiedonsiirtorajoituksen. Esimerkiksi liittymän tiedonsiirtonopeutta rajoitetaan, kun liittymään on vastaanotettu tietty määrä gigatavuja.

Puhelupalvelujen osalta nähtiin käännekohta, kun vuoden 2011 alkupuoliskolla keskimääräinen matkapuhelu kesti ensimmäistä kertaa pidempään kuin vastaava lankapuhelu. Matkapuhelut ovat pidentyneet vuosi vuodelta, kun taas kiinteän puhelinverkon puhelut ovat vastaavasti lyhentyneet.

Edellä mainittujen tietojen lisäksi Viestintäviraston vuoden kolmas markkinakatsaus sisältää muun muassa alkuvuotta koskevat perustiedot matkaviestin- ja laajakaistaliittymistä sekä markkinatietoja tv-, radio- ja postitoiminnasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...