Netgear Orbi on laajan kantaman lähiverkkojärjestelmä
Netgear Orbi

Netgear Orbi on laajan kantaman ja erinomaisen suorituskyvyn tarjoava lähiverkkojärjestelmä.

© Netgear

Mesh-järjestelmä: Parempaa kantamaa langattomaan kotiverkkoon

Mesh-verkkojärjestelmällä voi varmistaa langattoman verkon saatavuuden ja toiminnan kaikkialla kodissa.

keskiviikko 7. helmikuuta 2018 teksti Morten Skeldal Østergaard

 

Onko kodissasi alueita, joille langattoman verkkosi signaali ei yllä? Tai tippuuko nopeus, kun siirryt etäämmälle reitittimestä?

Kantamaongelman voi ratkaista hankkimalla mesh-verkkojärjestelmän.

Mikä on mesh-verkko?

Mesh-verkko muodostuu useasta pienestä reitittimestä, jotka toimivat saman langattoman verkon tukiasemina.

Mesh-järjestelmän reitittimet ovat yhteydessä toisiinsa ja lisäksi ne ovat yhteydessä kodin nettimodeemiin, eli päätelaitteeseen, joka muodostaa yhteyden internetoperaattorin palveluun.

Yhdessä mesh-reitittimet luovat yhtenäisen verkon, ja yhteys luodaan automaattisesti siirryttäessä yhden mesh-reitittimen luota toisen mesh-reitittimen alueelle, jolloin lähiverkkoon liitetty laite pysyy verkossa ilman katkoksia.

Mesh-järjestelmän kotikäyttöön tarkoitetut ratkaisut ovat yleensä kahden tai kolmen laitteen aloituspaketteja, joita voi tarvittaessa laajentaa lisäyksiköillä, jos asunto on suuri tai siinä on esimerkiksi useita kerroksia tai paksuja seiniä.

> Pysy ajan tasalla uusista verkkoratkaisuista

Mikä on hyvä mesh-järjestelmä?

Kotikäyttöön tarkoitettuja mesh-järjestelmiä on saatavana jo mutamalta valmistajalta. Esimerkiksi Googlella on Google WiFi -mesh-järjestelmä ja verkkolaitevalmistajista muun muassa Linksysillä, Netgearilla ja TP-Linkillä on omat malllinsa.

KotiMikro testasi jo viime vuonna kaksi mesh-ratkaisua, joista Netgearin Orbi sai parhaimman arvion.

Netgear Orbi -järjestelmän arvion voit lukea Testinurkassa. Testinurkasta löytyy myös Tp-Linkin mainion Deco-järjestelmän arvio.


> Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen yhteishintaan 21,90 euroa. Säästät 58,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...