netværk-router

Käytä avointa verkkoa varoen matkoilla

Varmista tietoturva käyttäessäsi julkisia langattomia verkkoja, olitpa sitten matkoilla kotimaassa tai ulkomailla.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lomamatkalla on mukavaa ja kätevää, että saatavana on verkkoyhteys lähes missä tahansa. Julkista langatonta verkkoyhteyttä käyttäessä pitää kuitenkin muistaa tietoturva.

Tietoturvayhtiö Kaspersky on koonnut joukon asioita, jotka on hyvä tarkistaa, ennen kuin kirjautuu kannettavalla tai mobiililaitteella julkiseen langattomaan verkkoon.

- Varmista verkon aitous Varmista verkon tarjoajalta verkon nimi ja kuinka siihen kirjaudutaan. Verkkorikolliset voivat luoda huijauslinkkejä, jotka vaikuttavat asiallisilta. Yhteyslinkin nimi saattaa erehdyttävästi muistuttaa nettikahvilan tai hotellin nimeä.

- Käytä VPN-yhteyttä VPN-yhteyden (virtual private network) avulla luot julkisessa verkossa yksityisen ”tunnelin”, jonka kautta kulkeva tieto salataan. Salaus estää julkisen verkon liikennettä mahdollisesti vakoilevat rikolliset kaappaamasta tietojasi.

- Vältä kirjautumista vaativia sivustoja ja palveluita Älä käytä julkisessa verkossa sivustoja tai palveluita, jotka vaativat kirjautumista. Vaarana on, että verkkorikolliset sieppaavat identiteettisi, salasanasi tai henkilökohtaisia tietojasi, jos käytät some-palveluita, nettipankkia tai muita sivustoja, joihin on tallennettu luottokorttitietojasi. Käytä matkapuhelinverkkoa, jos sinun pitää asioida esimerkiksi nettipankissa.

- Käytä tietoturvaohjelmia Varmista, että kannettava tietokoneesi, taulutietokoneesi ja älypuhelimesi on varustettu ajan tasalla olevalla tietoturvaohjelmistolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...