DNA4GSierra

Ensimmäinen 4g-verkon wlan-modeemi

DNA Mokkula 4G WLAN jakaa Dual Carrier- ja LTE-verkon 4g-nopeudet yhtäaikaisesti jopa kymmenen laitteen kesken. Mokkula on kanadalaisen Sierra Wirelessin uutuus, jonka DNA tuo ensimmäisenä Suomeen ja koko Eurooppaan.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

4g-tuen lisäksi uudessa Mokkulassa on suomenkielinen käyttöliittymä ja gps. Akkukestoksi luvataan kuusi tuntia. Laitteessa on myös suuri näyttö, joka kertoo muun muassa wlan-verkon nimen ja salasanan.

”Paras asiakaskokemus asettaa verkolle ja laitteille korkeita laatuvaatimuksia. Lisäsimme tämän Mokkulan tarjontaamme, koska se yhdistää langattoman laajakaistan liikkuvuuden ja kiinteän laajakaistan tasaisuuden ja nopeuden. Se tuo internetin yhdellä kertaa vaikkapa tietokoneeseen, älypuhelimeen, televisioon ja nettiradioon”, kertoo DNA:n osastopäällikkö Ville Partanen.

Tulossa reitittimeksi taipuva telakka Uuteen Mokkulaan saadaan arviolta huhtikuun alkupuolella tarjolle Sierra Wirelessin suunnittelema telakka, joka muuntaa Mokkulan aina parhaan yhteyden hakevaksi reitittimeksi. Telakan avulla Mokkulaan voi kytkeä myös perinteiset ethernet-kaapelia käyttävät laitteet, kuten pöytäkoneet. Lisäksi sillä saa nostettua wlan-verkon nopeuden olosuhteiden salliessa jopa 70 megabitin tasolle.

Telakan mukana toimitetaan ulkoiset antennit, joiden ansiosta 4g-nopeudet yltävät entistä laajemmalle. ”Telakka myös laajentaa wlanverkon kuuluvuusaluetta. Sen avulla kotiin saadaan huippunopea kiinteä verkko ja laajalla alueella kuuluva wlan-verkko, jonka käyttämistä voidaan jatkaa vielä liikkeelle lähdettyä, kun Mokkula vain otetaan mukaan. Pelkän Mokkulan avulla voidaan siis jatkaa saman wlan-verkon käyttämistä, ilman mitään työnteon keskeyttävää asetusten vaihtoa”, Partanen toteaa.

Uusi Mokkula käyttää automaattisesti 3g-verkkoa alueilla, joilla 4g-nopeuksia ei ole saatavilla. DNA:lla on Sierran AC762:een yksinoikeus Suomessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...