DLNA_komfi_152011

DLNA yhdistää kodin laitteet

Televisio on nykyään puheväleissä tietokoneen kanssa, ja kännykkä käy kaukosäätimeksi. Dlna-standardi yhdistää nimittäin koko kodin viihde-elektroniikan toisiinsa.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Televisio oli vielä jokin aika sitten olohuoneen yksinäinen katseenvangitsija. Vanhoina hyvinä aikoina televisiota katsellessa käveltiin sen luokse, kytkettiin laitteeseen virta, valittiin kanava, säädettiin äänenvoimakkuus ja istahdettiin sohvalle. Sitten tulivat uudet keksinnöt, kuten kaukosäädin ja videonauhuri.

Nyt televisio on kotona vain yksi näyttö monista. Katseltavana on paljon muutakin kuin tavallisia tv-kanavia, sillä tarjolla on valtavasti digitaalista materiaalia lukemattomista eri lähteistä. Musiikillekin on käynyt niin, ettei sitä enää kuunnella vain nojatuolissa vaan joka puolella. Television katselijoiden tai radion kuuntelijoiden sijaan nykyihmiset ovat oikeastaan liikkuvia sisällönkuluttajia.

Mikä on dlna-standardi? Dlna on lyhenne sanoista Digital Living Network Alliance. Sony perusti kyseisen järjestön vuonna 2003, ja siihen kuuluu jo yli 250 yritystä. Useimmat niistä ovat laitevalmistajia, mutta mukana on myös ohjelmistotaloja, joista suurin on Microsoft. Yhteenliittymän jäsenluettelo on kuin it- ja elektroniikka-alan Kuka kukin on -kirja. Useimmat kodin viihde-elektroniikkaa valmistavat suuryritykset ovat mukana Digital Living Network Alliance -järjestössä, mutta Apple on merkittävin poikkeus tästä säännöstä.

Dlna on standardi laitteille, joita voi käyttää kodin viihdeverkossa. Standardi helpottaa kuvien, musiikin ja videon jakamista oman kodin joka kolkkaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...