Toimituksen suosikkiohjelmat - esittelyssä Skype

Toimituksen suosikkiohjelmat - esittelyssä Skype

Videopuhelun avulla useammat henkilöt voivat osallistua keskusteluun samaan aikaan – ja he näkevät toisensa. KotiMikron testitoimittaja pitää yhteyttä sukulaisiin Skypen avulla.

maanantai 9. lokakuuta 2017

Skypen perustivat vuonna 2003 tanskalainen Janus Friis ja ruotsalainen Niklas Zennström. Palvelun suosio kasvoi nopeasti, ja siitä tuli maailman käytetyin nettipuheluohjelma. 

Skypestä on omat versiot monille eri käyttöjärjestelmille, ja sitä voi käyttää sekä pc:llä, tabletilla että älypuhelimella. 

Microsoft osti Skypen 8,5 miljardilla dollarilla vuonna 2011. Skypellä on maailmanlaajuisesti yli 300 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa.

Skype osaa myös

Puhumisen sijasta voi pitää yhteyttä kirjoittamalla pikaviestejä.

Äänipuhelut

Myös matka- ja lankapuhelimiin voi soittaa ympäri maailmaa edullisesti.

Ryhmäpuhelut

Yhteen puheluun voi lisätä useita henkilöitä ja pitää kokouksen.

Tätä tarvitset

Laitteistossa pitää olla kaiutin, webkamera ja mikrofoni. Voit hankkia ne lisävarusteena, jos käytät pöytätietokonetta. 

Useimmissa kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa on valmius videopuheluihin, sillä yllä mainitut laitteet ovat yhdysrakenteisina. 

Lisäksi tarvitaan hyvä ja vakaa internetyhteys: Skypen suositus yhteyden nopeudeksi on 300 kilobittiä sekunnissa. Hd-laatuinen videopuhelu edellyttää 1,5 megabittiä sekunnissa. Skype-ohjelma mukauttaa video- ja äänenlaatua olosuhteiden mukaan.

> Lataa Skype

Ehkä sinua kiinnostaa...