Wiggle-tiiseri

Suomalaisuutuus edesauttaa kohtaamista

Wiggle tarjoaa käyttäjien ilmoittamien tietojen perusteella deittivalintoja ja ehdottaa tapaamista.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015 teksti Jukka Sundholm. Kuvat: Jukka Sundholm.

Toisin kuin useat kaltaisensa mobiilisovellukset Wiggle uskoo vain kasvotusten tapaamiseen. Sen kehittäjien mielestä lyhytviestintä chat-rivillä tai valokuvien tykkääminen johtaa liian vaivalloiseen prosessiin, kun saatavilla kuitenkin on runsaasti sellaista käyttäjätietoa, jota hyödyntämällä treffailua ja matchaamista voi automatisoida.

Suurten populaatioiden markkinoille tähtäävä Wiggle uudistaa deittailua siinä mielessä, että sen tärkein fokus on offline-kontakti: luurit kiinni ja kahvilaan tapaamaan. Wiggle yhdistelee käyttäjien sille luovuttamaa tietoa, tarjoaa sen perusteella deittivalintoja ja lopulta ehdottaa tapaamispaikkaa ja -aikaa. Wigglen perustaneen helsinkiläisyhtiön esikuva on suursuosittu Tinder, joka sitten ilmaisuutensa alkuvaiheiden on jo edennyt maksullisiin ominaisuuksiin.

Laskumekaniikka löytää yhteensopivat ihmiset

Parhaiten Wiggle palvelee ihmistä, jolla on käytössä Facebook, LinkedIn ja FourSquare. Facebook on edellytys, kaksi muuta deitin osumatarkkuuden lisääjiä. Käytännössä wiggleilijän on annettava sovellukselle suostumus tiettyjen profiileissa olevien tietojen käyttöön. Näistä Wiggle tekee yhteensopivuusolettamia ja ehdottaa suoraan tapaamista. Tämä tietysti vasta sen jälkeen, kun deitille lähtevä kaksikko on tykännyt toistensa Wiggle-profiilista.

Hieman kärjistäen voisi sanoa, että Wiggle sopii parhaiten sellaiselle virtuaalipersoonastaan huolehtivalle, joka ei ole erityisen viitseliäs alkamaan perinteiseen deittiviestien vaihtoon. Antaa Wigglen algoritmien löytää yhteensopivat ihmiset ja ehdottaa näille tapaamista ilman mitään viestien naputtelua. Tapaaminen ei ole toreilla tai metsässä huhuilua, vaan Wiggle ehdottaa paikkaa molempien FourSquare-kiinnostusten perusteella.

Wiggle on laajan koekäyttäjäkunnan (iOS ja Android) lopullisesti ja valmiiksi testaama. Sovelluksen julkistus on luvassa loka-marraskuun taitteeseen. Lisätiedot ja saatavuus sovelluskaupoista selviävät Wigglen verkkosivuilta.

Ehkä sinua kiinnostaa...