nimenhuuto

Sovi pelit ja treenit netissä

Nimenhuuto on urheiluhullujen sosiaalinen minimedia.

keskiviikko 11. syyskuuta 2013 teksti Jukka Sundholm.
Nimenhuutolainen sporttiporukka saa itselleen nimikoidun osoitteen, esimerkiksi vaappuankkaset.nimenhuuto.com.

Liikuntaporukan treenit ja pelit tietävät vetäjälle tolkutonta puhelin- ja meilirumbaa. Sopimista on niin paljon, että hermo kiristyy vähemmästäkin. Tätä painetta helpottaa verkkopalvelu nimenhuuto.com. Se on suunniteltu suoristamaan erilaisten ryhmien ja joukkueiden arjen toimintaa, etupäässä viestintää.

Nimenhuuto on vaivaton ottaa käyttöön. Joukkueen jäsenet kutsutaan mukaan sähköpostilla, minkä jälkeen Nimenhuuto alkaa toimia joukkueen tiedon välittämisen keskuksena. Se kertoo jäsenille mitä on tulossa ja keitä on tulossa.

Tärkein Nimenhuudon toiminto onkin kalenteri.

Kalenterin avulla voi ilmoittautua mukaan tai pois ja se kertoo, milloin harjoitukset, pelit tai muut vastaavat kokoontumiset ovat. Yhteinen kalenteri auttaa kaikkia osallisia aikatauluttamaan menonsa ja sen voi asettaa muistuttamaan tärkeistä asioista hyvissä ajoin. Kalenteriin on lisäksi helppo tehdä muutoksia, jotka näkyvät heti kaikille. Se myös näyttää osallistujatiedot ja sallii tapahtumien kommentoinnin. Kalenterinäkymästä saa pikavilkaisulla ja kaikilla laitteilla tiedot tulevasta. Erityisen kätevä Nimenhuuto on puhelimen selaimella käytettynä.

Urheiluporukan uutiset, viestit, kuvat ja tiedostot kerätään automaattisesti viikkotiedotteeksi, joka lähetetään kaikille joukkueen jäsenille. Viikkopostista löytyy mennyttä ja tulevaa tapahtumaa, ja jos useus on liian harva, järjestelmän saa postittamaan useamminkin.

Amatööripoppoo pärjää ilmaisella perusversiolla mainiosti. Maksamalla saa tekstarihälytystoiminnon, lisää palvelintilaa ja aikarajan pois. Nimenhuuto ei säilytä puolta vuotta vanhempia tietoja. Tässä piilee eräs koukku. Jos kaikki joukkueen kuva-aineisto ja jäsenten tuottama sanallinen anti on yhdessä paikassa, niiden säilymisestä halutaan ehkä maksaa. Kuvitellaanpa vaikkapa historiikin tekemisen tilannetta.

Ulkomaisia verrokkeja ei löytynyt, eikä niihin KotiMikron tekemän testikäytön jälkeen oikein ole tarvettakaan. Palvelun ainoa miinus on jäsenrekisterin puute. Sitä kautta voisi esimerkiksi postittaa jäsenmaksulaskut keskitetysti.

On tietysti myös niin, että kaikilla lajiinsa sitoutuneilla pienryhmillä ei ole tarvetta Nimenhuutoon. Liideri laittaa ryhmätekstarin menemään ja se on siinä.

Ehkä sinua kiinnostaa...