Microsoft Edge ottaa moottorikseen Chromiumin

Microsoft suunnittelee korvaajaa Edge-selaimelle, joka ilmestyi vasta kolmisen vuotta sitten.

Microsoft korvaa Edge-selaimen

Windows 10:n mukana tullut Edge-selain saattaa olla puolen vuoden kuluttua bittihistoriaa. Microsoft miettii Edgelle korvaajaa, joka perustuu Chromium-selainmoottorille.

torstai 6. joulukuuta 2018


Microsoft suunnittelee luopuvansa Windows 10:n Edge-selaimesta. 

Asiasta kirjoittaa Windows Central, jonka lähteenä on ollut Microsoftilla toimiva syväkurkku.

Microsoft Edge ilmestyi vuonna 2015 Windows 10:n mukana. 

Koska Edge on kiinteä osa Windowsia, selaimella on tietty kannatus, mutta se ei missään vaiheessa ole uhannut selainkukkulan kuningasta, Google Chromea.

Chromiumille perustuva selain Windows 10:een

Windows 10 -järjestelmään olisi tällä tietoa tulossa selain, joka perustuu avoimen lähdekoodin Chromium-selainprojektille. Chromium-moottoria käyttää muun muassa Googlen Chrome-selain. 

Jos tieto pitää paikkansa, Microsoftin selainsota Chromea vastaan päättyy. Se on ainakin käyttäjän kannalta pelkästään hyvä asia.

Siirtyminen Chromiumin moottoriin tarkoittaa sitä, että verkkosivut toimivat Microsoftin selaimessa samalla tavalla kuin Googlen selaimessa, eikä käyttäjän tarvitse välillä vaihtaa selainta sen takia, että jokin palvelu ei toimi kunnolla, kuten Edgen kanssa on usein tapahtunut. 

Mitään varmaa tietoa uudesta, koodinimen Anaheim saaneesta selaimesta tai sen toiminnallisuuksista ei vielä ole, mutta Windows Centralin mukaan selain ilmestyisi jo ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Vieraile KotiMikron foorumilla

KotiMikron Kysy meiltä -foorumilla voi kysyä tietokoneista kaikkea mahdollista ja pyytää neuvoja muilta käyttäjiltä.

Tilaa KotiMikro, niin voit luoda käyttäjätilin, jolla pääset kirjautumaan foorumille ja osallistumaan keskusteluun.

Nyt saat ensimmäisen KotiMikrosi ja pääsyn Kysy meiltä -foorumille sekä Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 tarkistettua ohjelmaa, yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Siirry tarjoukseen tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...