Internet Explorer on matkalla hautaan, joten tarvitset uuden selaimen.
Uusi selain.

Internet Explorerein käyttäjät joutuvat vaihtamaan toiseen selaimeen.

© Shutterstock

Internet Explorer: Uusi naula arkkuun

Internet Explorer hoippuu haudan partaalla, sillä Microsoft on pannut ison vaihteen päälle kohti vanhentuneen selaimen lopettamista.

torstai 29. lokakuuta 2020 teksti M. Lorentsen


Internet Explorer -selain on jo joitain vuosia ollut huonosti tuettu, ja Microsoft on suositellut käyttämään vanhentuneen Internet Explorerin sijasta toista selainta.

Kehnosta tuesta huolimatta vanhentuneella selaimella on edelleen käyttäjiä.

Peräti viisi prosenttia maailman nettikäyttäjistä surffaa edelleen IE:llä, kuten tästä tilastosta ilmenee. 

Microsoft vasaroi nyt kuitenkin pitkän naulan vanhan surffilaudan arkkuun, ja sillä mielellä, että IE saa vihdoin siirtyä autuaammille bittimaille.

LUE MYÖS: Google Chrome nopeutui

Internet Explorer: Näin Microsoft kannustaa luopumaan selaimesta

Microsoft kannustaa Internet Explorerista siirtymistä nyt niin, että tietyillä verkkosivuilla IE-käyttäjälle tarjotaan Edge-selainta.

Internet Explorer ei enää toimi läheskään kaikilla sivustoilla, ja tällaiselle sivustolle tullut IE-käyttäjä ohjataan Microsoft Edge -selaimeen.

Esiin tulevassa Edge-ikkunassa näytetään viesti, jossa kerrotaan, että kyseinen sivusto ei toimi Internet Explorerissa, ja IE-ikkunaan ilmestyy lisätietoja Edgen käytöstä ja IE-tilan käytöstä siinä. 

Tällä pienellä videolla näytetään kuinka käy, kun IE:llä osuu yhteensopimattomalle sivustolle. 

LUE MYÖS: Lataa uusi Edge-selain

Sivustot avautuvat Edgeen Internet Exploreri sijasta
Hyvästi Explorer.

Tällainen ilmoitus tulee vastaan, kun Internet Explorerilla osuu sivustolle, joka ei toimi selaimen kanssa. Käyttäjä voi jatkaa sivuston selaamista Edgessä.

Tuo tiedot ja asetukset Edgeen

Internet Explorerista luopuminen ei tarkoita, että selailu pitää aloittaa puhtaalta pöydältä.

Kun yhteensopimattomalla sivustolla tulee yllä olevassa kuvassa näkyvä ilmoitus, siinä on myös valmiina valinta selaustietojen ja asetusten tuomiseksi IE:stä Edgeen.

Käyttäjän ei välttämättä tarvitse tehdä mitään asetusmuutoksia tai käyttää erikseen tuontitoimintoa saadakseen suosikit, salasanat, hakukoneen, historian ja muut asetuksensa uuteen selaimeen.

Ja jos vastaan tulee sivu, jolla vaaditaan Internet Exploreria, niin sivun voi ladata Internet Explorer -tilassa poistumatta Edgestä, kuten tässä Microsoftin ohjeessa neuvotaan.

LUE MYÖS: Aioitko poistaa Edgen? Sepä ei onnistukaan!


Ehkä sinua kiinnostaa...