Google Chrome mykistää mökän automaattivideoista

Selailukokemus paranee entisestään, kun Chromen uusin versio mykistää automaattisesti toistuvien videoiden äänen jo perusasetuksilla.

perjantai 4. toukokuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Chromessa on jo jonkin aikaa voinut mykistää sivuston, mutta nyt selailukokemus paranee entisestään, kun Chrome päivittyy uusimpaan versioonsa. 

Chromen versio 66 tuo selailuun parannuksen, jota moni käyttäjä on kaivannut kauan ja hartaasti. 

Uusi Chrome-versio mykistää automaattisesti toistuvien videoiden äänen jo perusasetuksilla. 

Se tarkoittaa, että enää ei tarvitse kärsiä melusaasteesta, joka alkaa, kun käyttäjä saapuu sivustolle ja automaattisesti käynnistyvä video alkaa välittömästi pauhaamaan.

Lue myös: 3 tehovinkkiä Google Chromelle

Näin mykistys toimii

Jatkossa Chrome toistaa automaattivideot äänineen vain tietyin ehdoin.

Video toistetaan, jos siinä ei ole ääntä tai se on valmiiksi mykistetty. 

Lisäksi video toistetaan äänineen siinä tapauksessa, että käyttäjä on aikaisemmin vieraillut sivustolla ja klikkaillut sen linkkejä tai toistanut usein sen videoita. Sama koskee myös mainosvideoita.

Suosikkisivuillaan joutuu siis edelleen automaattimöykkääjien uhriksi, ellei erikseen torppaa niiden ääntä.

Sivuston mykistäminen onnistuu kuitenkin helposti. Napsauta kakkospainikkeella välilehden otsikkoa ja valitse Mykistä sivusto.

 Chromen 66-version jakelu on jo alkanut. Tarkista oman Chromesi versio, niin se päivittyy automaattisesti 66-versioon, ellei se jo le asennettuna. 

Voit tarkistaa versiosi napsauttamalla Chromen oikean yläkulman kolmea pistettä, valitsemalla Ohje ja Tietoja Google Chromesta.

Jos sinulla ei vielä ole Chromea, niin voit asentaa sen Chromen sivuilta

Lue myös Googlen ja muiden nettijättien toimista kehnoja nettimainoksia vastaan

> Lue lisää asiaa selaimista

Valitse oma surffilautasi

KotiMikron numerossa 7/2018 vertaillaan neljää suosittua selainta. Kullakin surffilaudalla on omat vahvuutensa tietyissä käyttötilanteissa. 

Vertailussa valittiin monipuolisin, nopein, turvallisin ja virtapihein selain.  

Näin valitset sopivimman nettiselaimen

Nettiselainten joukosta kannattaa poimia kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopiva vaihtoehto. Esimerkiksi pöytäkoneen perussurffilaudaksi voi sopia eri ohjelma kuin kannettavan tietokoneen virtapihiksi selaimeksi.

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...