Google Chrome sai entistä paremman virranhallinnan version 57 myötä.

Chrome leikkaa virrankulutusta

Chrome-selaimen tuorein versio kuluttaa aikaisempaa vähemmän virtaa, kun avoinna on useita välilehtiä.

maanantai 24. huhtikuuta 2017 teksti TRS

Maailman suosituimman selaimen Google Chromen ongelmana on ollut kilpailijoitaan suurempi virrankulutus. Jatkossa Chrome on vähävirtaisempi, joka on varmasti monen kannettavan tietokoneen käyttäjän mieleen.

Taustalla avoinna olevat välilehdet vastaavat jopa kolmasosasta koko selaimen virrankulutuksesta. Välilehtien virranhallintaa on nyt parannettu selaimen 57-versiosta alkaen niin, että Googlen mukaan Chromen virransäästö on parhaimmillaan jopa 25 prosenttia.

Näin voit tarkistaa Chrome-selaimesi version

  1. Avaa muokkaus- ja hallintavalikko oikean yläkulman kolmesta pisteestä
  2. Vie hiiri riville Ohje
  3. Valitse Tietoja Google Chromesta
  4. Versio ilmoitetaan painikkeen Apua Chromen käytössä alla. Samalla Chrome myös tarkistaa, että käytössä on tuorein versio.

Uusi selainversio pystyy rajoittamaan taustalla olevien välilehtien mahdollisuutta käyttää tietokoneen resursseja, jolloin toimintojen suorittaminen niissä käytännössä estyy. Ääntä toistavat välilehdet jätetään kuitenkin rauhaan.

Energiatehokkaalla, akkua säästävällä selaimella on iso merkitys käyttäjille, sillä useimpien tietokoneena on kannettava.

Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden 5 viimeisintä numeroa sekä mobiililaitteella että tietokoneella Wype-palvelussa.


Ehkä sinua kiinnostaa...