stifinder_komfi_182012

Tiedostot haltuun Windows 8:ssa

Windows 8 poikkeaa huomattavasti edeltäjistään. Yksi näkyvimmän muodonmuutoksen kokeneista elementeistä on tiedostonhallinnan konkari, Windowsin Resurssienhallinta.

maanantai 10. joulukuuta 2012

Yksi jatkuvasti käytetty Windowsin ohjelma, jota ei kuitenkaan tule välttämättä edes ajatelleeksi, on Resurssienhallinta. Aina kun käyttäjä avaa kansion, juuri Resurssienhallinta näyttää tietoja kansion sisällöstä ja tarjoaa kohteisiin sopivia työkaluja. Resurssienhallinta on kuvassa mukana myös silloin, kun käytetään kakkospainikkeella avautuvan kohdevalikon toimintoja.

Yleisimmät Resurssienhallinnan toiminnot toimivat entiseen tapaan myös Windows 8 -järjestelmässä. Resurssienhallinnan ikkunan ulkoasu on kuitenkin muuttunut. Ikkunasta löytyy nyt muun muassa Offi ce-ohjelmista tuttu valintanauha. Valintanauhaa voi muokata, sillä sen saa esimerkiksi pienennettyä niin, että näkyvillä on vain välilehtien nimet.

Windows 8 -järjestelmän tiedostonhallinnan uusiin ominaisuuksiin kannattaa tutustua, sillä ne tuovat käyttöön monia kaivattuja helpotuksia ja yksinkertaistavat tiedostojen käsittelyä.

Ehkä sinua kiinnostaa...