emailkuvitus

Liikaa sähköpostia? Onneksi perjantaina on siivouspäivä!

Perjantai 8.2. on The Inbox Day. Silloin siivotaan sähköpostit ja osallistutaan kevätsiivouslahjakortin arvontaan, tai järjestetään yhteiset siivoustalkoot työpaikalla.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Sähköpostivyöryn alle hautautuvien huutoon on vastattu. Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta Työkirjasta sekä samojen miesten luotsaamasta Redesigning 925 -hankkeesta tuttu Sähköpostin Siivouspäivä, The Inbox Day, tulee jälleen perjantaina 8. helmikuuta. Tapahtuman nettisivuilla olevien siivousohjeiden ja kotisiivouslahjakorttiarvonnan lisäksi työpaikat on haastettu järjestämään omia The Inbox Day -kilpailuja perjantain aikana.

Idea sähköpostipäivästä syntyi, kun tiimi tutki yli tuhannen toimistotyöntekijän arkea ja tapoja. Samat ongelmat tulivat esille lähes joka kerta: kiire, palaverit ja sähköposti.

”Kaikkien mielestä sähköpostia tulee liikaa. Mutta todella harva on itse asiassa perehtynyt siihen, miten sähköpostia voisi hallita tehokkaammin. Vielä harvempi toimi oppien mukaisesti”, kertoo 925 Designin toimitusjohtaja Pekka Pohjakallio.

Perjantain tarkoitus ei olekaan syytellä maailmaa tai työkavereita, vaan miettiä miten itse voisi olla parempi.

”On tutkittu, että toimistotyöntekijät käyttävät sähköpostin parissa keskimäärin neljänneksen työajastaan. Asia ei siis ole ihan mitätön”, toteaa yhtiön luova johtaja Saku Tuominen.

Inboxday-sivustolta löytyy vinkkejä ja suosituksia sähköpostin siivousta varten. Samassa osoitteessa voi osallistua siivouslahjakortin ja Työkirjojen arvontaan 6–10. helmikuuta välisenä aikana. Lisäksi Twitterissä hashtagilla #inboxday sekä tapahtuman Facebook-sivuilla voi lukea muiden mietteitä ja jakaa omia vinkkejä. Yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan, pyydetään ilmoittautumaan nettisivun kautta.

Inbox Dayn taustalla on 925 Design, jonka tehtävänä on tuoda työelämään innostusta, aikaansaamista ja laadukkaampaa ajattelua – työtapa kerrallaan. Se jatkaa muutosliikettä, jonka se aloitti Redesigning 925 -hankkeen muodossa osana World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta. Yli vuoden kestäneen hankkeen tuloksista ja filosofiasta kertoo Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittama ”Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet.”

Ehkä sinua kiinnostaa...