nuokkologo

Nuokko-kilpailun finalistit taklaavat nuorten syrjäytymistä

Tietoteknisiä keinoja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi metsästävän Nuokko-kilpailun finaaliin on valittu neljä ideaa. Parasta ideaa voi äänestää marraskuun loppuun saakka.

perjantai 23. marraskuuta 2012
nuokkoideamain

Tietotekniikan liiton syyskuussa lanseeraamassa Nuokko-ideakilpailussa etsitään tietoteknisiä ideoita nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Kilpailu haastaa pohtimaan miten tietotekniikalla voidaan edistää hyvinvointia ja ehkäistä sosiaalisia ongelmia.

Nuokko järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin ideoita kerättiin nuorten verkostoitumiseen. Tänä vuonna teemaksi valittiin yhteiskunnallisessa keskustelussa voimakkaasti esille noussut nuorten syrjäytyminen. Kilpailuun osallistui monipuolisia ehdotuksia, joista tuomaristo on nyt valikoinut neljä parasta finaaliin. Parasta ideaa pystyy äänestämään marraskuun loppuun asti Nuokko-sivuilla.

”Kilpailuideoista välittyi nuorten huoli yhteiskunnassa pärjäämisestä ja siitä, miten luoda verkostoja ja löytää oma roolinsa yhteiskunnassa. Nuorilla on aito huoli ympärillä olevasta pahasta olosta ja syrjäytymisen riskistä”, kertoo Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén, joka on mukana kilpailun tuomaristossa.

Kilpailun voittaja valitaan äänestystuloksen ja tuomariston arvioinnin perusteella 11. joulukuuta järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tilaisuudessa järjestetään myös paneelikeskustelu nuorten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta verkossa.

Finaaliin valitut ideat ovat avarakatseisia ja pyrkivät ehkäisemään syrjäytymistä nyt ja tulevaisuudessa. Ideat osoittavat, että on mahdollista löytää yhä uusia tapoja tuoda ihmiset lähemmäs toisiaan tietotekniikan avulla, kuvaa W3 Groupin projektipäällikkö Anna Uusiheimala.

Nuokko-ideakilpailun pääyhteistyökumppanina toimii älykkäisiin internetratkaisuihin erikoistunut ohjelmistoyhtiö W3 Group.

Nuokko-kilpailun finaalin valitut ideat lyhyesti: Tapahtumat yksiin kansiin - sovellus älypuhelimiinIdean tavoitteena on aktivoida nuoria käymään heille sopivissa tapahtumissa ja antaa mahdollisuus uusien kontaktien luomiseen. Oppimiskehityksen seuranta – Minä itse -palvelu puhelimille, tietokoneille ja tableteilleIdeana on luoda lasten ja nuorten oppimiskehitystä seuraava palvelu. Sovelluksen tarkoitus on saada nuori kiinnostumaan ja innostumaan oppimisestaan, selventämään omaa osaamistaan sekä kartoittamaan tulevaisuuden tavoitteitaan. Tag-pilviä ja verkostoitumista – verkkopalvelu ihmisten löytämiseksiMonella nuorella on halu ja tarve aloittaa jokin harrastus tai uusi toiminta, mutta muut samanhenkiset ihmiset ovat hukassa. Ideana on luoda palvelu, jonka avulla nuori voi löytää muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita vaikkapa yhteisen jalkapallotiimin perustamisesta. Työ- ja aktiviteettiportaali kummifoorumilla höystettynä – matalan kynnyksen sivusto Eteenpäin.fi Idean tavoitteena on saada nuorille suunnattu selkokielinen sivusto, josta löytyy tietoa virallisten lomakkeiden ja papereiden merkityksestä. Sivusto toimii kummifoorumina nuorten sekä virastojen ja yritysten välillä. Sivulta löytyy myös tietoa opiskelu- ja työharjoittelupaikoista.

Ehkä sinua kiinnostaa...