Näitä me googletimme 2016

Googlen mukaan suomalaisia kiinnostivat viime vuonna muun muassa norpat ja nyhtökaura.

keskiviikko 4. tammikuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Kuva: Juha Taskinen/WWF

Googlen julkistaman tuoreen tilaston mukaan suomalaiset tekevät päivittäin yli 30 miljoonaa Google-hakua. Puolet niistä tehdään jo mobiililaitteella, ja useimmiten haetaan tuotetietoa puhelimella, kun ollaan kaupassa.

Kaikissa aihealueissa haetuimmaksi nousi Pokémon Go. Saman luokan Top 10 -kaartissa kolmantena on Power, näkyvästi markkinoinut elektroniikkaketju, joka oli kaupallisten hakujen ykkönen. Hullut Päivät oli kaupallisten hakujen toiseksi haetuin.

Teknologiahakujen Top 10 -listan kärki ei sekään yllätä. Ykkösenä oli iPhone 7, Applen syksyllä julkaisema uutuuspuhelin, josta kohistiin paljon jo ennen julkaisua.

Kuinka se pinkka oikein tehdään? Ruokahakujen kärkipaikkaa pitää trendikäs nyhtökaura ja yhteiskunnallisissa hauissa googlatuimpien ykkösenä on Norppalive, WWF:n keväällä avaama huippusuosittu nettikamera, jossa pääsi ihastelemaan Pullervo-norppaa.

Henkilöhakujen ykkösenä oli odotetusti koko kansan komeetaksi noussut artisti-ilmiö Saara Aalto. Vasta viidenneksi haetuimpana on ensimmäinen urheilija, jääkiekkoilija Patrik Laine. Urheiljoiden hakulistalla Laine oli ykkönen.

Mielenkiintoinen hakuluokka on muun muassa ”Miten tehdään…?”. Sen perusteella meitä on eniten askarruttanut se, miten tehdään pinkka. Toiseksi eniten on Googlessa pähkäilty, miten tehdään karkkia. Moni suunnittelee myös kattoremonttia. Kärrynpyörän teko-ohjeita on haettu viidenneksi eniten.

Täällä on Googlen haetuimpien Suomi-tilasto.

Samalta sivulta pääsee myös koko maailman suosituimpiin Google-hakuihin.

Ehkä sinua kiinnostaa...