alleyesonparis

Näe maailma eläinten silmin

Dassault Systémesin ja Currentin 3d-sivustolla voi tutkailla, miltä maailma näyttää mehiläisen, haukan, kissan, koiran tai rotan vinkkelistä.

perjantai 9. elokuuta 2013
3d-selainlaajennuksen asennuksen jälkeen ruudulta voi valita, minkä eläimen silmin haluaa tarkastella Pariisia. Kuvassa lennetään mehiläisenä.

Oletko koskaan miettinyt, mitä kissasi tai koirasi näkee katsellessaan ympärilleen? Tuotteen elinkaaren plm-hallintaratkaisuihin (product lifecycle management) ja 3d-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Syste?mes on luonut yhdessä transmediayritys Currentin kanssa 3d-sivuston, joka vastaa tähän kysymykseen varsin visuaalisella tavalla.

Vuorovaikutteisella All Eyes on Paris -sivustolla kävijät voivat katsella kolmiulotteista näkymää Pariisista – sellaisena kuin koira, kissa, mehiläinen, haukka tai rotta sen näkevät. Jotta kokemus olisi mahdollisimman todenmukainen, on sivuston luomiseen osallistunut joukko tiedemiehiä ja eläinlääkäreitä.

3d-näkymien katselua varten sivustolta pitää ladata 3DVIA Player -ohjelmisto, joka asentuu selaimeen laajennuksena.

Pariisi ihmisen silmin:

Pariisi haukan silmin:

Pariisi rotan silmin:

Pariisi koiran silmin:

Pariisi kissan silmin:

Viihteellisellä, mutta myös opettavaisella sivustolla on lisäksi eläimiin liittyviä pelejä, joissa pelaajan täytyy kohdata kunkin eläimen näköaistiin liittyvät rajoitteet ja selvitä niistä. Tämän jälkeen käyttäjät voivat keskustella kokemuksistaan sivuston yhteisöllisellä keskustelufoorumilla.

Skaalautuvaa sivustoa täydennetään pian uusiin eläimiin liittyvällä aineistolla. Tavoitteena on, että All Eyes on Parisista tulisi internetin suosituin eläinten näkökyvystä kertova sivusto.

All Eyes on Parisin rahoitti alunperin Futur en Seine -festivaalia varten Ile de France, yksi Ranskan 26 hallintoalueesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...