jpth_main

Moderni katusoittaja kerää lantit kasaan netissä

Katusoiton Suomen mestarinakin tunnettu laulaja-lauluntekijä Juha Pekka Tapani Heikkinen toteuttaa tulevan Väkevää tahnaa -levynsä yhteisörahoitteisesti.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012 teksti Maija Vari. Kuva: Saara Autere.
JPTH toteuttaa hankkeensa pilottiprojektina uuden suomalaisen Mesenaatti.me -yhteisörahoitussivuston kautta.

Väkevää tahnaa on ensimmäinen täysin yhteisörahoituksella toteutettu levy Suomessa. Yli 100 keikkaa ympäri Suomea soolona sekä Ja niin edelleen -bändinsä kanssa soittaneen JPTH:n mukaan katusoittamisessa ja yhteisörahoituksessa on paljon yhteistä.

”Jos kadulla osaa muuntautua tilanteeseen, antaa parastaan ja vetää täysillä, niin ohikulkijat palkitsevat sinut lantilla ja siten mahdollistavat toimintasi. Yhteisörahoitus tarjoaa samanlaisen mahdollisuuden soittajan ja yleisön väliseen vuorovaikutukseen internetin digidigimaailmassa.”

Mesenaatti.me-sivujen kautta on saatavilla levyn ja keikkalippujen lisäksi muun muassa susi-ruusu-collegepaitoja kuvataiteilija Otto Majan grafiikoilla, osallistavia elämyspaketteja sekä katusoiton yksityistunteja.

Viime viikon alussa avattu kampanja keräsi ensi tunteinaan lähes tuhat euroa. Levynjulkaisua juhlitaan rahoitukseen osallistuneiden kesken privaattikeikalla maaliskuussa 2013.

Ehkä sinua kiinnostaa...