kaapelit_pieni

Missä internet asuu?

Google on avannut Internetin koti -sivuston, joka esittelee palvelinkeskuksia lukuisin kuvin ja virtuaalikierroksin. Sivustolla on myös Haminan palvelinkeskuksesta toistakymmentä kuvaa. Sen toimintaa esitellään ihmisten ja tekniikan kautta.

perjantai 26. lokakuuta 2012
hamina_venttiili
Mitch Fleming kiristää Haminan palvelinkeskuksessa venttiilin, joka varmistaa meriveden virtaamisen Suomenlahdesta oikeisiin jäähdytysputkiin.

Vain hyvin pieni määrä ihmisiä on vieraillut Googlen palvelinkeskuksissa ja hyvästä syystä. Yhtiön tärkein tavoite on suojata niissä säilytettävää käyttäjien tietoa, siksi suojaamisen ja vartioinnin suhteen ollaan erittäin tarkkoja. Vaikka Google on kertonut palvelinkeskustensa toiminnasta ja energiankäytöstä verkkosivuillaan, kuvia sisätiloista ei ole koskaan aiemmin julkaistu.

Palvelinkeskuksia esittelevä Where the Internet lives -sivusto on käännetty suomeksi ja Haminan esittelyyn pääsee myös suoraan.

Googlen Pohjois-Carolinan palvelinkeskus esitellään myös Street View -virtuaalikierroksella ja videolla, jossa eri laitteita näytetään toiminnassa.

Wired-lehden toimittaja ja Googlesta kirjan kirjoittanut Steven Levy tutustui projektin myötä palvelinkeskuksiin ensimmäisenä toimittajana koskaan ja haastatteli keskusten työntekijöitä. Levy vieraili myös Haminassa. Steven Levyn artikkeliin pääsee tästä linkistä.

Ehkä sinua kiinnostaa...