penman

Kirjoittajakoulu nuorille

Nuorten verkkokirjoittajakoulu Sulkasadossa kirjoitetaan runoja ja lehtitekstejä.

perjantai 3. tammikuuta 2014

Ilmoittautuminen on käynnissä nuorten verkkokirjoittajakoulu Sulkasadon kevään 2014 viidelle kurssille. Jo seitsemän vuotta toiminut Sulkasato tarjoaa ilmaista kirjoittamisen opetusta 9–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kevään kursseja ohjaavat muun muassa runoilijat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Sanna Karlström. Ensimmäiset kurssit alkavat 15. tammikuuta.

Sulkasadon kautta eri puolilla Suomea tai ulkomailla asuvat nuoret kirjoittajat voivat päästä ammattikirjailijoiden ja kirjoittamisen opettajien ohjaukseen. Kirjoittamista harjoitellaan yhdessä tehtävien ja henkilökohtaisten palautteiden avulla. Suljetulla verkkosivulla on myös mahdollisuus keskustella toisten kirjallisuudesta kiinnostuneiden kanssa. Sulkasadon kursseille osallistuu vuosittain noin 200 nuorta.

Kevään kursseja ohjaavat kokeneet kirjoittamisen ammattilaiset. Vilja-Tuulia Huotarisen ja Sanna Karlströmin kursseilla opetellaan erilaisia runonkirjoittamisen tapoja, ja Outi-Maria Takkinen ja Tuutikki Tolonen perehdyttävät nuoria lehtikirjoittamiseen. Janette Hannukaisen kurssilla tutustutaan suomalaisiin muinaisuskomuksiin ja Tero Tähtinen lähtee nuorten kanssa erilaisille mielen ja kielen matkoille.

Sulkasato tarjoaa turvalliset ja kannustavat puitteet oman ilmaisun kehittämiseen. Kurssi on osallistujalle ainutlaatuinen tilaisuus vuorovaikutukseen kirjoittamisen ammattilaisen kanssa. Koska opetus tapahtuu verkossa, nuorilla ympäri maan on mahdollisuus osallistua opetukseen. Suljetulla kurssisivulla osallistujat voivat pysyä anonyymeinä ikätovereilleen, jolloin omasta kirjoittamisharrastuksesta ja ajatuksista on mahdollista puhua rohkeasti.

Sulkasadon opetuksen järjestää Nuoren Voiman Liitto ja sitä tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ehkä sinua kiinnostaa...