Jean-Claude Juncker

Ilmainen wlan, 100 megabitin kaista ja 5G kaikille!

Euroopan komission puheenjohtaja on paljastanut kunnianhimoisen suunnitelman: Kaikelle kansalle ilmainen langaton verkko, pääsy 100 megabitin kaistalle ja 5G-verkko puhelimeen.

tiistai 20. syyskuuta 2016 teksti H. Rasmussen

EU:ssa ei aina pähkäillä pelkästään kurkkujen käyryyttä vaan siellä painitaan myös tärkeiden ja kaikkia kansalaisia koskettavien asioiden parissa. Hyvä esimerkki on Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin viime viikkoinen puhe. Siinä hän toi julki suurisuuntaisen ja erittäin kannatettavan toimintasuunnitelman, joka koskee digitaalista Eurooppaa.

Vuoteen 2020 mennessä on tarkoitus, että ainakin yksi kaupunki kussakin 27 EU-maassa on ottanut käyttöön 5G-mobiiliverkon, joka mahdollistaa nopeat nettiyhteydet puhelimilla ja muilla mobiililaitteilla. Pilottitestausten on määrä alkaa jo 2018, kirjoittaa BBC.

Juncker haluaa myös, että asutuilla alueilla on kaikkialla saatavana langaton netti vuoteen 2020 mennessä. Vaatimus ei skoske pelkästään isoja asutuskeskuksia vaan myös kirkonkyliä. Tavoitteena on, että tuhannet paikalliset yhteisöt Euroopassa saavat käyttöönsä järjestelyn, jolle odotetaan noin 40-50 miljoonaa päivittäistä käyttäjää.

Eivätkä hyvät uutiset tähän lopu. Tavoitteena on myös, että kaikilla kotitalouksilla on vuoteen 2025 mennessä vähintään 100 megabitin nopeudella toimiva laajakaista, johon sisältyy vielä mahdollisuus päivittää nopeus vähintään yhteen gigabittiin. Tämä tietää hyvää varsinkin harvaan asutuille seuduille, joilla nettiyhteys on paikoin luokattoman hidas ja epävakaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...