one drive

Ilmainen OneDrive pienenee 10 gigatavua

Käytätkö maksutonta OneDrive-pilvitilaa? Ota tiedostosi talteen, jos ne vievät enemmän kuin viisi gigatavua tilaa.

tiistai 19. huhtikuuta 2016 teksti S. Nielsen

Microsoftin OneDrive-pilvipalvelun tallennustilan rajaksi on tullut 5 gigatavua. Vanhoilla käyttäjillä, joilla on maksuttoman tilin tallennustilan rajana 15 gigatavua, raja laskee 5 gigatavuun.

Tämä koskee myös maksuttoman tilin bonuksia, kuten kameran kuvien 15 gigatavun bonusta ja 10 gigatavun palvelupakettia, jotka myös päättyvät heinäkuun lopulla.

Harva käyttäjä huomasi loppuvuodesta 2015 alkaneen ja tammikuun 2016 lopulla päättyneen kampanjan, jossa oli mahdollista säilyttää 15 gigatavuinen tallennustila, ilmeisesti mainospostin hinnalla.

Microsoft tiedottaa muutoksesta käyttäjille. Muutoksesta voi lukea myös oman OneDriven asetuksissa.

Jos on ylittänyt 5 gigan tilan, niin käyttäjä saa 90 päivää aikaa siirtää tiedostonsa talteen. 90 päivän jälkeen pystyy vielä lataamaan ja lukemaan omia tiedostojaan 9 kuukauden ajan.

Palvelupakettien muutoksiin kuuluu myös maksullisen tilin rajoittamattoman tilan rajaaminen 1 teratavuun, mikä tapahtui maaliskuun alussa.

Samoin 100 ja 200 gigatavun maksulliset tallennustilat eivät ole enää saatavilla ja ne on korvattu uudella 50 gigatavun palvelupaketilla, jonka kuukausimaksu on kaksi euroa.

Lisätietoja OneDrivesta

Ehkä sinua kiinnostaa...