GooglePlayEsittely

Google kerää viihteen Play-kauppaan

Google on yhdistänyt kolme viihdepalveluaan yhdeksi kokonaisuudeksi. Android Market, Google Music ja Google eBookstore muodostavat yhdessä Google Play -palvelun.

maanantai 19. maaliskuuta 2012
Google Play

Googlen mukaan Google Play on viihdekeskus, joka tarjoaa musiikkia, elokuvia, kirjoja ja sovelluksia. Google Play on kokonaan pilvipohjainen, ja sen on tarkoitus helpottaa tiedostojen hallintaa, kun käyttäjän musiikki-, ohjelma- ja muut tiedostot ovat tallennettuina verkkoon ja sieltä helposti saatavilla.

Google Playn tarjonnassa on jo nyt huikeat yli 450 000 Android-ohjelmaa ja -peliä. Musiikkikappaleita on miljoonia ja elokuviakin tuhansia. Valitettavasti tämä palvelun täyskattaus koskee vain Yhdysvaltoja. Kanadassa ja Isossa-Britanniassa on sovellusten lisäksi tarjolla elokuvia ja kirjoja, Japanissa elokuvia ja Australiassa kirjoja.

Muualla, kuten esimerkiksi meillä Suomessa, Google Play tarjoaa vain Android-sovelluksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ainoastaan palvelun nimi on vaihtunut Android Marketista Play-kaupaksi ja ulkoasua on päivitetty. Google kuitenkin ilmoittaa, että pitkän aikavälin tavoitteena on laajentaa tarjontaa mahdollisimman monipuoliseksi kaikkialla maailmassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...