zuckerberg tape

Zuckerberg teippaa webkameransa

Nyt nettimoguleista myös Mark Zuckerberg kuuluu niihin, jotka jo teippaavat webkameransa. Pitäisikö sinunkin?

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kun Facebookin perustaja Mark Zuckerberg viime viikolla julkaisi kuvan itsestään Instagramin pääkonttorilla, sai hän välitettyä myös rivien välissä olevan sanoman.

Etualalla oli kuvan varsinainen viesti, kuinka Facebookin omistamalla kuvapalvelulla on nyt 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Varsinaisen huomion varasti kuitenkin taustalta bongattu yksityiskohta.

Kuvasta nimittäin erotti, kuinka Zuckerbergin kannettavan webkameran linssi oli peitetty teipillä. Yksi nettimaailman mahtavimmista velhoista kuuluisi myös niihin, jotka epäilevät, että webkameran kautta vakoillaan.

Pelaa varman päälle ja teippaa kamera Kyseessä ei välttämättä ole vainoharhaisuus, vaikka se siltä voi vaikuttaakin. Jo aikaisemmin muun muassa FBI:n johtaja James Comey kertoi teippaavansa webkameransa linssin piiloon. Lisäksi monet tietoturva-asiantuntijat suosittelevat teippaamista, varmuuden vuoksi.

Joko paranoia iski?

Mikään ei estä pitämästä kameraa peitettynä aina, kun sitä ei käytä. Tämä on varma konsti torjua kurkkijat esimerkiksi läppäreissä, joiden webkamerassa ei ole merkkivaloa. Ja jos oikein haluat hermostua, niin lue artikkeli Onko webkamerasi kaapattu

Ehkä sinua kiinnostaa...