Facebook avattuna kannettavan selaimeen, tabletilla ja puhelimella

Tee Facebook-kansikuva, joka toimii puhelimessa, tabletissa ja tietokoneella.

© Alexey Boldin / Shutterstock.com

Näin teet täydellisen Facebook-kannen

Haluat varmaan, että Facebook-sivusi on tyylikäs ja kutsuva? Lue täältä, kuinka valitset parhaimman kuvan Facebook-kanteesi – joka toimii sekä mobiililaitteella että tietokoneella.

keskiviikko 15. toukokuuta 2019


Facebookin kansi on käyttäjän Facebook-etusivun yläreunassa oleva kuva.

Se on myös kuva, joka nähdään ensimmäisenä, joten on oleellista, että kuva on persoonallinen ja että kuvasta näkee helposti, mitä se esittää.

Kuvan aiheen voi valita mistä tahansa, mutta kuvatiedostoon liittyy pari seikkaa, jotka huomioimalla varmistaa, että kuva näyttää mahdollisimman hyvältä sekä selaimessa että sovelluksessa.

Parhaan kuvalaadun takaamiseksi Facebook suosittelee, että kansikuva ladataan palveluun PNG-kuvatiedostomuodossa.

Facebook rajaa kuvan automaattisesti

Facebook sovittaa kuvan sivulle automaattisesti, mutta lataamasi kuvan koosta riippuen siitä saattaa rajautua pois sellaista, jonka olisi pitänyt näkyä.

Siksi uutta kansikuvaa ladatessa kannattaa varmistaa, että kuvan mitat sopivat Facebookin mittoihin.

Facebook muuttaa kansikuvamittoja aina silloin tällöin, mutta tässä on viimeisimmät mitat, joihin omaa kuvaa voi sovittaa.

Kuvan koko on erilainen selaimessa ja sovelluksessa. Facebook rajaa selainkuvan sopimaan myös sovellukseen, joten kuvasuhteella on merkitystä.

Valitse kuva, joka riittää mitoiltaan kansikuvan mittoihin, jotka ovat 851 x 315 pikseliä (leveys x korkeus). Puhelimen sovelluksessa kuva-alueen koko on 640 x 360 pikseliä. Tabletissa kuva-alue on kooltaan 851 x 406 pikseliä.

Käytä mieluiten täyden teräväpiirtokoon kuvaa, eli kuvaa, jonka koko on 1920 x 1080 pikseliä. Silloin se sopii kaikille alustoille eikä vääristy. Varmista vain, että tärkeä tieto on keskellä kuvaa, reunoista yhtä kaukana noin 1600 x 600 pikselin alueella, niin se näkyy kaikilla alustoilla.

> Lue lisää asiaa Facebookista – uutisia, niksejä ja vinkkejä

Gravit Designerilla onnistut helposti

Kuvakoon kanssa ei tarvitse liikaa askarrella, jos siihen ei ole intoa tai aikaa, sillä netti tarjoaa runsaasti erilaisia valmiita malleja, joiden avulla kuvan saa helposti oikeanlaiseksi.

Helppokäyttöisiin ohjelmiin kuuluu Gravit Designer, jonka avulla on kätevä suunnitella Facebookin kansikuvia, taustakuvia puhelimeen sekä tyylikkäitä persoonallisia kortteja ja kutsuja – vain tulostamista vaille.

Gravit Designerin voi joko ladata tietokoneelle työpöytäohjelmaksi tai käyttää netissä selaimella.

> Lataa Gravit Designer ja sen käyttöä esittelevä artikkeli Etunurkasta (vain tilaajille)


Ehkä sinua kiinnostaa...