Facebookin ei-tykkää

Facebookissa tykkääminen ei ole yhdentekevää.

© giphy

Mies sai jättisakot Facebook-tykkäämisestä

Kannattaa katsoa, ennen kuin painaa Facebookin tykkäysnappia. Väärän julkaisun tykkääminen voi tulla kalliiksi.

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017 teksti E. Jensen

Näin voi päätellä siitä, että Zürichissä toimiva tuomioistuin tuomitsi 4 000 Sveitsin frangin eli noin 3 800 euron sakkoihin 45-vuotiaan miehen, joka peukutti päivityksiä, joissa tunnettua eläinaktivistia haukuttiin fasistiksi, natsiksi ja antisemitistiksi.

20 vuotta vanha tuomio ei vaikuttanut

Sveitsiläismies oli tuomittu rasismista vuonna 1998, mutta oikeus katsoi, että rasismisyytöstä ei voida nyt käyttää ilman uusia todisteita, joten oikeus päätyi ehdonalaiseen tuomioon.

Kyseessä oleva vihapuhe liittyi keskusteluun siitä, voivatko eläinaktivistit osallistua Sveitsissä järjestettävään vegaanitapahtumaan.

Sveitsiläismiehen peukutukset tulkittiin kunnianloukkaukseksi, koska hän vihapäivityksiä tykkäämällä levitti loukkaavaa sisältöä.

Sakot saaneen miehen lisäksi moni muukin oli peukuttanut samoja vihapäivityksiä, ja sittemmin myös muita on tuomittu kyseisten julkaisujen tykkäyksistä sakkoihin.

Kuolemantuomio jumalanpilkasta Facebookissa

Sakot asiattomasta Facebook-käyttäytymisestä on mielenkiintoinen ilmiö, mutta ääripää on sitten jotain vallan muuta.

Karmeisiin tapauksiin kuuluu kuolemantuomio, jonka 30-vuotias mies sai Pakistanissa. Syynä oli profeetta Muhammedia loukkaavat kirjoitukset islamia koskevassa Facebook-keskustelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...