Käyttäjiä ärsyttävät kelluvat videot, joita ei saa pois päältä.
Facebookin kelluvat videot

Käyttäjiä ärsyttävät kelluvat videot, joita ei saa pois päältä.

© KotiMikro/Facebook

Facebookin videot seuraavat käyttäjää

Facebookin uusi toiminto saa valitun videon seuraamaan mukana näkymää vieritettäessä. Toimintoa ei voi poistaa käytöstä.

maanantai 13. maaliskuuta 2017 teksti M. Flinck

Videot ovat suosittuja sisältöjä Facebookissa, sillä palvelussa klikataan päivittäin pyörimään kahdeksan miljardia videotiedostoa. Nyt videoiden toisto pyritään tekemään entistä helpommaksi ja joustavammaksi kelluvien videoiden avulla.

Videosta tulee kelluva, kun videon valitsee esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämiseksi, ja vierittää sitten näkymää alaspäin. Silloin video ilmestyy kellumaan vasempaan yläkulmaan, eikä toimintoa saa kytkettyä pois päältä.

Kelluvat videot eivät miellytä kaikkia käyttäjiä. Facebookin kehittäjäfoorumilla, jossa käyttäjät voivat esittää kysymyksiä palvelulle, useat käyttäjät ovat olleet käärmeissään siitä, että heidän mielestään tunkeilevaa toimintoa ei saa poistettua käytöstä.

Käytä manuaalista ratkaisua

Vielä ei tiedetä, muuttaako Facebook kelluvien videoiden hallintaa, joten toistaiseksi esiin pullahtavat videot pitää sulkea yksitellen käsipelillä. Tämän voi tehdä kahdella tavalla.

Esiin tulevan videon ikkunan voi yksinkertaisesti sulkea, kun video ilmestyy näkymää vierittäessä. Ikkunan ilmestymisen voi myös estää valitsemalla pienen sinisen kuvakkeen, joka tulee esiin, kun hiiren vie videon päälle (kuva alla).

Videotoistoa ryhdyttiin testaamaan jo vuonna 2015, mutta se on otettu laajemmin käyttöön vasta hiljattain.

Ota video pois päältä
Ota video pois päältä

Valitse sininen kuvake, niin videoikkuna ei tule esiin, kun vierität näkymää alaspäin.

© KotiMikro

Juuri ilmestyneessä KotiMikrossa 5/2017 on 22 muuta hyvää käyttövinkkiä Windows 10:lle. Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden 5 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...