Facebook tietokoneen näytöllä

Facebook kiristää live-videoiden ehtoja.

Facebook torjuu väärennettyjä live-videoita

Facebook pisti live-lähetysten ehdot uusiksi torjuakseen väärinkäytöksiä.

sunnuntai 21. toukokuuta 2017 teksti C. Slot

Ahkera Facebook-käyttäjä on todennäköisesti törmännyt live-videoon, joka ei olekaan live, vaan ruudulla onkin kehässä kiertävä kuva.

Kuvaan on mahdollisesti vielä liitetty teksti, joka kehottaa käyttäjää kertomaan mielipiteensä äänestämällä.

Tätä ilmiötä Facebook yrittää nyt suitsia.

Facebook on päivittänyt kehittäjille tarkoitetut Platform Policy -käyttöehdot. Niissä ei enää sallita live-rajapinnan käyttöä pelkkien kuvien julkaisuun. Livenä ei saa olla staattisia, animoituja tai kehässä kiertäviä kuvia, eikä myöskään äänestyksiä, jotka on liitetty live-lähetyksiin.

Live on suosittua

Facebookin suora lähetys, livestriimaus esiteltiin Facebookin F8-kehittäjätapahtumassa viime vuoden huhtikuussa, kun kehittäjille tarkoitettu Live API -rajapinta avattiin. Asiasta uutisoitiin laajalti. Toiminto oli ollut rajoitetussa koekäytössä elokuusta 2015.

Livestriimaus on erittäin suosittua. Ehkä osittain siksi, että Facebookin uskotaan antavan uutisvirrassa etusijan suoralle lähetykselle tavallisten päivitysten sijaan.

Tämä on myös saanut julkaisijat jahtaamaan nopeita tykkäyksiä livestriimaamalla staattista kuvaa, jonka voisi yhtä hyvin julkaista normaalisti tavallisena kuvana.

Lue myös: Facebook tehostaa taisteluaan valeuutisia vastaan

Ehkä sinua kiinnostaa...