Messenger Kids

Lapset voivat pian viestitellä omalla Messenger-sovelluksella.

© Facebook

Facebook teki lapsille oman Messenger-sovelluksen

Facebookin Messenger-sovelluksella on jo yli miljardi käyttäjää. Nyt somejätti on kehittänyt sovelluksesta oman version 6–13-vuotiaille lapsille.

tiistai 5. joulukuuta 2017 teksti Peter Skovbjerg Jensen

 

Facebook-käyttäjätilin ikäraja on 13 vuotta, mutta Facebookissa on silti paljon nuorempia käyttäjiä, jotka eivät aina ymmärrä viestittelyn sisältöjä.

Nyt Facebook on julkaissut lapsille suunnatun maksuttoman Messenger Kids -sovelluksen, jonka avulla lapset voivat turvallisesti viestiä sanoin ja kuvin samalla kun vanhemmat voivat valvoa viestittelyä.

Messenger Kids on tarkoitettu 6–13-vuotiaille lapsille. Sovelluksen käyttöä varten lapsen vanhemman tulee ladata sovellus lapsen laitteeseen ja tunnistautua omilla Facebook-tunnuksillaan.

Käyttö vanhempien valvonnassa

Lapselle ei luoda omaa Facebook-tiliä eikä hän pääse käsiksi vanhemman tiliin, kun Mesenger Kids otetaan käyttöön. Messenger Kids vain rekisteröidään lapsen laitteeseen lapsen nimellä.

Lapsi voi viestitellä vain omassa yhteystietolistassaan olevien henkilöiden kanssa, jotka vanhempi tai huoltaja on hyväksynyt omassa Facebookissaan olevan Messenger Kids -hallintapaneelin kautta.

Hyväksyttyjen listalla voi olla sekä Messenger Kids -sovelluksen että tavallisen Messengerin käyttäjiä. Listan ulkopuoliset eivät saa sovelluksella yhteyttä lapseen.

> Lue lisää Facebook-asiaa

Messenger Kids on turvallinen

Lapsi voi torjua yhteyslistallaan olevan käyttäjän, jonka kanssa ei halua olla yhteydessä, ja vanhemmat voivat poistaa henkilöitä lapsen yhteystietolistalta. Torjuttu henkilö ei voi enää nähdä lasta sovelluksessa.

Lapsi voi myös raportoida sovelluksella sopimattomasta sisällöstä tai esimerkiksi sovelluksessa kiusaamisesta. Vanhempi tai huoltaja saa Facebookilta ilmoituksen, jos lapsi raportoi Messenger Kidsin sisällöstä.

Messenger Kids ei sisällä mainoksia eikä lasten tietoja käytetä mainoksiin. Sovelluksessa ei myöskään ole tarjolla mitään sovelluksen sisäisiä ostoksia.

Tavalliseen Messenger-sovellukseen Facebook kuitenkin suunnittelee mainoksia.

Messenger Kids on ensin saatavana Yhdysvalloissa ja vain Applen App Storessa. Sovellus on myöhemmin tulossa myös Googlen Play-kauppaan.

Lisää Messenger Kids -sovelluksesta voi lukea Facebookin tiedotteesta.

Katso KotiMikron lista 100 parhaasta sovelluksesta

Ehkä sinua kiinnostaa...