Facebook taistelee valeuutisia vastaan tarkistamalla faktoja muista lähteistä

Facebook taistelee valeuutisia vastaan tarkistamalla faktoja muista lähteistä.

Facebook tehostaa taisteluaan valeuutisia vastaan

Kaikki Facebookissa leviävät uutiset eivät ole totta, ja siksi Facebook haluaa auttaa lukijoitaan tarkistamalla faktoja muista lähteistä.

maanantai 1. toukokuuta 2017 teksti T. Simonsen

Facebook on ilmoittanut aiemmin haluavansa taistella uutisvirrassaan olevia vääriä eli valeuutisia vastaan. 

Nyt yhtiö tehostaa taisteluaan valeuutisia vastaan tuomalla uuden toiminnon muita vastaavia artikkeleita sisältävään lisäosaan, joka tulee esiin, kun napsauttaa Facebookissa olevaa uutista.

Facebook haluaa uuden toiminnon avulla esitellä vastaavia uutisia muista medioista, jolloin lukijan on helpompaa huomata, onko uutinen totta. 

Lukija arvioi uskottavuuden

Muista lähteistä olevien vastaavien artikkelien perusteella Facebookin käyttäjä voi itse arvioida, onko hänen lukemansa uutinen totta vai tarua.  

Jos lukee uutisen, joka on synnyttänyt paljon keskustelua netissä, mutta joka ei ole jostain syystä päätynyt perinteisiin medioihin, saa luettavakseen vastaavia uutisia riippumattomilta faktoja tarkistavilta sivustoilta, kuten esimerkiksi Snopes.com

Facebook ei halua suoraan osoittaa, että jokin uutinen on valeuutinen, vaan haluaa auttaa lukijoita laajentamaan näkemystään ja olemaan avoimia myös muille uutiskanaville.

Uusi toiminto tulee aluksi käyttöön vain amerikkalaisissa uutisissa. Facebook ei ole ilmoittanut, milloin toiminto otetaan käyttöön Pohjoismaissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...