facebook games

Facebook panostaa pelipalveluun

Somejätti puuhaa omaa peliportaalia, johon tulee tuttujen Facebook-pelien lisäksi pc-pelejä.

maanantai 22. elokuuta 2016

Päivittäisen uutis-, chatti- ja videotarjonnan lisäksi Facebook haluaa jatkossa, että somepalvelu on paikka, jossa käyttäjät pelaavat myös pelejä. Keväästä asti piiloteltu pelipalvelu alkaa nyt olla siinä vaiheessa, että parrasvaloihin pääsee ” Facebook PC Gaming Platform”.

Yhteistyötä Unityn kanssa Facebook tekee yhteistyötä Unity-pelialustan kansa tarkoituksena rakentaa Steam-pelipalvelun kaltainen ja sen haastava portaali. Facebook kerää parhaillaan pelikehittäjiä, joita se varmaan saakin mukaan projektiin, sillä Facebookissa pelit saavat huomattavasti suuremman yleisön kuin Steamin palvelussa, missä sielläkin on miljoonittain käyttäjiä.

Uusi alusta tulee tukemaan perinteisten Facebook-ajantappopelien lisäksi tietokoneelle käännettyjä mobiilipelejä ja todennäköisesti myös laajempia pelejä, jotka myös vaativat enemmän tietokonelihasta kuin mitä Facebookissa on tähän asti totuttu näkemään.

Luonnollista kehitystä Steamin kaltaisten pelijättiläisten haastaminen voisi liian iso pala muille kuin Facebookille. Sillä on kuitenkin etunaan valtava määrä pelaajia. Miljoonat pelaavat päivittäin Farmvilleä, Candy Crushia ja muita pelinimikkeitä suoraan Facebookissa. Siksi on lähinnä luonnollista kehitystä kerätä pelivalikoima yhden katon alle omaan sovellukseensa.

Joillekin voi jopa olla helpotus, kun kaverin loputtomat kutsut Mystery Manor Farm Sagaan lopulta loppuvat.

Facebookin tiedote pelialustasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...