Nainen käyttää puhelinta
Kehuja kavereille

Tbh-sovelluksella, jonka Facebook juuri osti, voi lähettää kehuja kavereille. Yhdysvalloissa suositun sovelluksen odotetaan leviävän myös muualle.

Facebook osti kehusovelluksen

Facebook on ostanut tbh-sovelluksen, jolla käyttäjät voivat kehua toisiaan. Kauppahinta oli vahvistamattoman tiedon mukaan noin 100 miljoonaa dollaria.

torstai 19. lokakuuta 2017 teksti SLO

Kamppailu nuorista somesieluista on kovaa. Siksi Facebook on viime aikoina nielaissut nuorison suosimia sovelluksia ja integroinut ne omiin sovelluksiinsa.

Viimeisin somejätin tekemä hankinta on tbh-sovellus, jonka nimi tulee sanoista to be honest, suomeksi vaikka ”totta puhuen”. Tällä tietoa tbh jatkaa itsenäisenä sovelluksena, eikä sitä sulauteta olemassa olevaan Facebook-toimintoon.

Pelkkiä kehuja

Tbh-sovelluksessa vastaillaan kavereita koskeviin myönteisiin monivalintoihin, kuten esimerkiksi ”Kenellä on kivoin hymy?”. Kaverit, jotka kysymyksillä bongataan, saavat vastaukset kehuina sovellukseen.

Facebook kertoi The Verge -uutissivustolle, että ”tbh:lla ja Facebookilla on yhteinen tavoite – rakentaa yhteisöä ja tarjota jakamisen tapoja, jotka lähentävät ihmisiä. Olemme vaikuttuneita tavasta, jolla tbh sen tekee käyttäen kyselyitä ja viestitoimintoa, ja Facebookin resurssien avulla tbh voi jatkaa laajentumistaan ja myönteisten kokemusten rakentamista”.

Hintana arviolta 100 miljoonaa

Facebook maksoi TechCrunchin mukaan tbh-sovelluksesta noin 100 miljoonaa dollaria. Kauppahintaa ei kuitenkaan ole julkistettu, mutta tbh tiedotti kaupasta ja esimerkiksi Recoden mukaan myös Facebook on sen vahvistanut.

Tbh on erittäin suosittu varsinkin Yhdysvalloissa. Sovellusta on ladattu viimeisten yhdeksän viikon aikana viisi miljoonaa kertaa ja sovelluksella on ollut 2,5 miljoonaa päivittäistä käyttäjää. Facebookiin yhdistymisen myötä tbh:n uskotaan leviävän myös rapakon tälle puolelle.

Lisää Facebook-asiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...