Facebook batteri

Facebook haukkaa akusta 20 prosenttia

Facebook-sovellus kuluttaa viidenneksen puhelimen akkutehosta ja hidastaa lisäksi muita sovelluksia.

tiistai 29. marraskuuta 2016 teksti S. Nielsen

Facebook-sovellus ja Facebookin Messenger-viestisovellus ovat jo vuosia olleet tunnettuja akkusyöppöjä Android-laitteissa.

Facebook on saanut useita päivityksiä, mutta Android-sovelluksen akun rohmuamiseen ei toistaiseksi ole tullut korjausta.

Tech World Zonen tuore tutkimus osoittaa, että Facebook haukkaa kohtuuttoman paljon akkutehoa.

Testaaja siirtyi käyttämään Metal-sovellusta, jolla voi käyttää Facebookin mobiilisivustoa. Tuloksena oli, että viikon testin aikana akku kesti päivässä 20 prosenttia kauemmin.

Muut sovellukset alkoivat toimia nopeammin Jo aikaisemmissa testeissä on havaittu, että Facebookin poistaminen vaikuttaa selvästi muiden sovellusten toimintaan.

Reddit-käyttäjä pbrandes_eth osoitti testissään tämän vuoden tammikuussa, että Facebookin poistaminen nopeutti 15 prosenttia muiden sovellusten käynnistymistä.

Näyttäisi siis siltä, että Android-puhelimen akunkestoa voi siis parantaa poistamalla Facebook-sovellus ja siirtymällä käyttämään Metal-sovellusta tai käyttämällä Facebookia Chrome-selaimessa, joka osaa nykyään ilmoittaa Facebook-tapahtumista varsinaisen sovelluksen tavoin.

Facebookista on jo aiemmin julkaistu kevytversio, mutta se on saatavana vain tietyissä maissa. Samoin tulossa on Facebook Messengerin kevytversio. Lue juttu täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...