Facebook tietokoneella
© Shutterstock

Facebook haluaa näyttää sinulle enemmän kavereittesi päivityksiä

Facebook on luvannut muuttaa julkaisukäytäntöään niin, että käyttäjät näkevät enemmän kavereidensa julkaisuja ja vähemmän uutisvälineiden tarjoamia sisältöjä.

tiistai 16. tammikuuta 2018 teksti Peter Skovbjerg Jensen

 

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook, jolla on kaksi miljardia käyttäjää, pyrkii nyt käyttäjien palautteen perusteella nostamaan käyttäjien uutisvirran kärkeen ystävien ja sukulaisten päivitykset uutisvälineiden ja muiden ammattijulkaisijoiden päivitysten sijaan.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kirjoittaa Facebook-päivityksessään, kuinka julkiset päivitykset korostuvat uutisvirrassa niiden suuren määrän vuoksi ja Facebookin ydin, ihmisten välinen yhteydenpito ystävien ja perheen päivityksillä, jää paitsioon.

Facebookin tekemän tutkimuksen mukaan yritysten ja mediatalojen päivitykset myös vaikuttavat negatiivisesti käyttäjien mielialaan, kun taas ystävien ja perheen päivitykset koetaan myönteisinä.

Tämän takia Facebookin algoritmia muutetaan niin, että uutisvirrassa korostuvat käyttäjien ystävien, suvun ja tuttavien päivitykset sekä päivitykset, joihin nämä ylipäänsä ovat kiinnittäneet huomiota. Samalla firmojen, tiedotusvälineiden ja muiden ammattijulkaisijoiden päivityksiä vähennetään.

> Lue lisää Facebookin toiminnasta

Voit edelleen asettaa päivityksiä tärkeysjärjestykseen

Entä sitten, jos haluaa nähdä jonkun tietyn ammattijulkaisijan päivityksiä? Facebookin algoritmin mystisyydestä huolimatta Facebookissa on edelleen mahdollisuus sisällön hallintaan.

Voit käyttää katso ensin -toimintoa, johon pääset Facebookin asetusten kautta. Avaa asetukset oikean yläreuna nuolikuvakkeesta, valitse Uutisten asetukset ja valitse seuraavassa ikkunassa Päätä ketkä haluat nähdä ensin.

Nyt voit valita seuraamistasi sivuista esimerkiksi KotiMikron, jolloin sen julkaisut näkyvät uutistesi yläreunassa.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä niin, että siirryt kyseisen julkaisijan Facebook-sivulle, viet hiiren Seurataan-painikkeen päälle ja valitse esiin tulevasta valikosta Katso ensin.

Zuckerbergin mukaan muutokset otetaan käyttöön kuluvan vuoden aikana.

Lue myös: 3 niksiä: Näin personoit uutisvirtaasi Facebookissa

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa. Säästösi on lähes 60 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...