samknowslogo

Euroopan kattava laajakaistan suorituskykytutkimus

Euroopan komissio ja SamKnows aloittavat ensimmäisen koko Euroopan kattavan laajakaistan suorituskykytutkimuksen. 10 000 vapaaehtoista tarvitaan 30:stä eri maasta alan laajinta tutkimusta varten.

maanantai 3. lokakuuta 2011
whitebox

Euroopan komissio on aloittanut yhteistyössä laajakaistan suorituskykytestauksiin erikoistuneen SamKnows-yrityksen kanssa koko Eurooppaa koskevan projektin, jonka tehtävänä on kartoittaa kaikkien EU:n jäsenvaltioiden ja kolmen muun valtion laajakaistan toimivuutta. Tutkimuksen tarkoitus on auttaa Internet-palveluntarjoajia, viranomaisia ja kuluttajia parantamaan internet-palveluja kaikkialla Euroopassa.

SamKnows on jo hoitanut samankaltaisia, onnistuneita projekteja Ison-Britannian Ofcomin kanssa ja Yhdysvaltojen Liittovaltion tietoliikennekomission (FCC) kanssa ja hakee nyt 10 000 vapaaehtoista kaikkialta Euroopasta osallistumaan alan laajimpaan laajakaistan suorituskykytestiin.

Vapaaehtoisille toimitetaan pieni laite, “Whitebox”, joka kytketään kodin internetliittymään. Kun laajakaistayhteys ei ole käytössä, Whitebox suorittaa joukon automaattisia testejä mitatakseen liittymän nopeuden ja suorituskyvyn. Tästä syntyy koko Euroopan kattava kuva laajakaistapalvelusta tulevan suunnittelun helpottamiseksi. Sen lisäksi laajakaistayhteydestä maksavat kuluttajat saavat riippumatonta tietoa.

Sen lisäksi, että vapaaehtoiset saavat auttaa Euroopan komissiota tässä suuressa eurooppalaisessa laajakaistapalvelua kartoittavassa tutkimuksessa, he hyötyvät tarjoamastaan avusta saamalla yksityiskohtaista ja reaaliaikaista tietoa oman liittymänsä suorituskyvystä, kuten nopeudesta ja luotettavuudesta.

Ohjelmistokehittäjä Sam Crawfordin vuonna 2003 perustama SamKnows sai alkunsa kuluttajavalistusta jakavana internetsivustona, joka oli nopeamman laajakaistan asialla. Vuonna 2008 Sam kehitti innovatiivisen laajakaistan mittausteknologian, jota SamKnows on siitä lähtien tarjonnut veloituksetta Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa asuville kuluttajille. Yksinomaan Isossa-Britanniassa laajakaistan suorituskyky oli SamKnowsin havaintojen mukaan alle 50 prosenttia mainostetuista nopeuksista.

Ehkä sinua kiinnostaa...