nettiviidennes.jpg

Vajaa viidennes enää vailla nettiä

Suomalaistalouksista keskimäärin 86 prosentilla on internetyhteys. Alle 50-vuotiaista nettiyhteys on yli 95 prosentilla, 50-64-vuotiaista 83 prosentilla ja 65-79-vuotiaista 52 prosentilla.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Kaikista internetyhteyden käyttäjistä 28 prosenttia omistaa nopean kiinteän yhteyden (yli 8 Mbit/s). Nopeita kiinteitä yhteyksiä on enemmän miehillä, alle 50-vuotiailla työssäkäyvillä ja opiskelijoilla sekä pääkaupunkiseudulla asuvilla. Nopeiden kiinteiden yhteyksien omistajat käyttävät internetiä ja mobiilipalveluita selvästi muita intensiivisemmin ja monipuolisemmin. Sen sijaan hitaampien, alle kahdeksan megabitin, kiinteiden ja mobiililaajakaistayhteyksien haltijoilla internet- ja mobiilipalvelujen käyttö on keskenään varsin samankaltaista.

Iästä riippumatta vain yksi prosentti suomalaisista ei ole tavoitettavissa matkapuhelimella. Maakunnittain tarkasteltuna lankapuhelinliittymien levinneisyydessä on huomattavia eroja. Viestintäviraston tutkimuksen mukaan Lapissa vain kolmella prosentilla kotitalouksista on lankapuhelinliittymä, kun taas Pohjanmaan maakunnassa se on 40 prosentilla kotitalouksista. Sen sijaan internetyhteyksien levinneisyys on kaikissa maakunnissa 80-91 prosenttia. Alueellisesti suuria eroja on kuitenkin niiden talouksien osuuksissa, joissa mobiililaajakaista on ainut internetyhteys. Pohjois-Savossa pelkkä mobiililaajakaista on peräti 40 prosentilla kotitalouksista, kun Uudellamaalla se on vain 13 prosentilla kotitalouksista.

Viestintävirasto teetti viestintäpalvelujen kuluttajatutkimuksen TNS Gallup Oy:llä, joka haastatteli tutkimusta varten 3000:ta 15-79-vuotiasta kuluttajaa Manner-Suomen alueella marraskuussa 2010.

Viestintäpalvelujen kuluttajatutkimus 2010 ja tutkimukseen liittyvä Viestintäviraston analyysi on saatavilla Viestintäviraston sivuilta.

Ehkä sinua kiinnostaa...