Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Vajaa viidennes enää vailla nettiä

Suomalaistalouksista keskimäärin 86 prosentilla on internetyhteys. Alle 50-vuotiaista nettiyhteys on yli 95 prosentilla, 50-64-vuotiaista 83 prosentilla ja 65-79-vuotiaista 52 prosentilla.

Kaikista internetyhteyden käyttäjistä 28 prosenttia omistaa nopean kiinteän yhteyden (yli 8 Mbit/s). Nopeita kiinteitä yhteyksiä on enemmän miehillä, alle 50-vuotiailla työssäkäyvillä ja opiskelijoilla sekä pääkaupunkiseudulla asuvilla. Nopeiden kiinteiden yhteyksien omistajat käyttävät internetiä ja mobiilipalveluita selvästi muita intensiivisemmin ja monipuolisemmin. Sen sijaan hitaampien, alle kahdeksan megabitin, kiinteiden ja mobiililaajakaistayhteyksien haltijoilla internet- ja mobiilipalvelujen käyttö on keskenään varsin samankaltaista.

Iästä riippumatta vain yksi prosentti suomalaisista ei ole tavoitettavissa matkapuhelimella. Maakunnittain tarkasteltuna lankapuhelinliittymien levinneisyydessä on huomattavia eroja. Viestintäviraston tutkimuksen mukaan Lapissa vain kolmella prosentilla kotitalouksista on lankapuhelinliittymä, kun taas Pohjanmaan maakunnassa se on 40 prosentilla kotitalouksista. Sen sijaan internetyhteyksien levinneisyys on kaikissa maakunnissa 80-91 prosenttia. Alueellisesti suuria eroja on kuitenkin niiden talouksien osuuksissa, joissa mobiililaajakaista on ainut internetyhteys. Pohjois-Savossa pelkkä mobiililaajakaista on peräti 40 prosentilla kotitalouksista, kun Uudellamaalla se on vain 13 prosentilla kotitalouksista.

Viestintävirasto teetti viestintäpalvelujen kuluttajatutkimuksen TNS Gallup Oy:llä, joka haastatteli tutkimusta varten 3000:ta 15-79-vuotiasta kuluttajaa Manner-Suomen alueella marraskuussa 2010.

Viestintäpalvelujen kuluttajatutkimus 2010 ja tutkimukseen liittyvä Viestintäviraston analyysi on saatavilla Viestintäviraston sivuilta.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Torkun tarina

Torkun tarina

Mekaaninen herätyskello vuosimallia 1956 on syynä siihen, että torkkusi kestää yhdeksän minuuttia.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Nyeste

Torkun tarina

Mekaaninen herätyskello vuosimallia 1956 on syynä siihen, että torkkusi kestää yhdeksän minuuttia.

Lue lisää

Kassakuitti diginä

S-ryhmän kaupoissa saa nyt sähköisen kuitin ja paperista voi luopua kokonaan.

Lue lisää

Nasan arkisto ilmaiseksi

Nasa julkaisee tutkimustyönsä ilmaiseksi.

Lue lisää