Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Välkky laturi säästää sähköä

Uusi laturikeksintö pyrkii mullistamaan koko mobiililaitebnisneksen.

Monet lataavat älypuhelintaan, kannettavaansa ja tablet-laitettaan pitempään kuin on tarpeen, usein jopa yön yli. Moni yksinkertaisesti myös unohtaa irrottaa laturin. Muuramelainen Harri Tiainen keksi yhdistää mobiililaturin, led-valon ja munakellon. Tuloksena syntyi energiatehokas designlaturi BrightCharger.

BrightCharger katkaisee virransyötön tietyn ajan jälkeen, vaikka ladattava laite olisi edelleen kytkettynä laturiin. Nykyiset laturit ottavat virtaa niin kauan kuin mobiililaite on kytkettynä laturiin. Ja vaikka laite irrotetaan, laturissa säilyy ylläpitovirta, jos laturi on edelleen kytkettynä verkkovirtaan. BrightChargerin voi sen sijaan huoletta unohtaa verkkovirtaan ja mobiililaite voi olla kiinni laturissa vaikka koko yön. Sekä lataus että laturin ylläpitovirta kytkeytyvät päältä pois automaattisesti. Laturi toimii kuitenkin edelleen led-yövalona, joka kuluttaa virtaa vain murto-osan tavallisen laturin standby-virtaan verrattuna. Led-valo toimii latauksen tilailmaisimena ja helpottaa lisäksi laturin löytämistä pimeässä.

Tiainen etsii parhaillaan globaalia valmistajaa BrightCharger-laturilleen, joten aivan vielä laite ei ole kuluttajien saatavilla.


“Haluan laturini avulla säästää energiaa vähintään kuuden ydinvoimalan verran. Voimaloiden sulkeminen edellyttää, että Brightchargerista tulee maailmanlaajuinen menestys. Tavoitteeni on, ei vähempää kuin mullistaa koko mobiililaitebisnes”, Tiainen sanoo.

Kuutta ydinvoimalaa vastaavaan energiansäästöön päästäisiin, jos kehittyvien talouksien ja kehittyneiden länsimaiden noin neljä miljardia ihmistä, joilla on keskimäärin kaksi mobiililaitetta, käyttäisi Brighchargeria.

BrightChargerin verkkosivuilla olevalla laskurilla voi katsoa, montako ydinvoimalaa voisi omilla lataustottumuksillaan sammuttaa.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tehohirmu pelitabletti

Tehohirmu pelitabletti

Razer nappasi Cnet-verkkojulkaisun valitsemat Best of CES -palkinnot maailman tehokkaimmalla Razer Edge -pelitabletillaan.

Lue lisää

Kuntoilijan rannekkeet

Kuntoilijan rannekkeet

Aktiivisuusrannekkeistaan tunnettu Fitbit julkaisee kolme uutta aktiivisuuden ja unen seurantaan tarkoitettua ranneketta.

Lue lisää

Virtuaalilasit keventävät kukkaroa

Virtuaalilasit keventävät kukkaroa

CES 2016: Seuraavan sukupolven Oculus Rift -virtuaalilaseista saa pulittaa melkein tonnin.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää