Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tutki sydämesi rytmit itse

Suomalais-virolainen SuperECG on avannut sydämen rytmin tutkimiseksi HeartBug-palvelun, joka sisältää laitteen ja kehittyneen tietojärjestelmän aineistojen analysoimiseksi.

Helppokäyttöinen HeartBug -laite ei sisällä yhtään painiketta eikä HeartBug -palvelu vaadi asennettavia ohjelmistoja vaan toimii internet-selaimella. Palvelun kehityksessä ovat olleet mukana kardiologian huippuammattilaiset yhdessä laite- ja ohjelmistosuunnittelijoiden kanssa. Palvelua on kehitetty viiden vuoden ajan.

Palvelun avulla kuka tahansa voi tehdä itselleen tutkimuksen, joka on aiemmin vaatinut käynnin erikoislääkärin vastaanotolla. Palvelussa käyttäjä voi tallentaa rekisteröintilaitteella sydämen sähkökäyrää 24 tunnin ajan ja muodostaa itse siitä raportin kehittyneellä analyysijärjestelmällä sekä päätellä sydämensä kunnon raportin avulla. Raportti kertoo sydämen toiminnasta hyvin laajasti: siinä esitetään mm. automatiikan tekemät rytmihäiriölöydökset ja se näyttää urheilun vaikutuksen sydämen toimintaan.

”Olemme kehittäneet mielestämme vallankumouksellisen palvelun. HeartBug on hyvin yksinkertainen käyttää ja analyysijärjestelmä on erittäin tehokas. HeartBug -laite painaa vajaat sata grammaa, toimii piilossa paidan alla ja silti se on ammattilaistasoinen mitaten sydämen sähkökäyrää kolmella kanavalla. Analyysijärjestelmä käy parissa minuutissa läpi noin 100 000 sydämenlyöntiä vuorokauden ajalta ja muodostaa niistä havainnollisen raportin, jota voi verrata palvelun infopankissa oleviin esimerkkiraportteihin. Käytännössä kuka tahansa voi nyt tutkia oman sydämensä rytmit missä ja milloin tahansa”, kertoo johtaja Timo Hakkarainen SuperECG:stä.HeartBug-raportin esimerkkikuvassa näkyy hyvin, kuinka pulssi on aluksi normaali mutta sitten sydän lopettaa hetkeksi lyömisen ja aloittaa sen jälkeen taas normaalin työskentelyn. Tällaista normaalia pidempää taukoa lyöntien välissä kutsutaan sinustauoksi (merkitty punaisella ympyrällä). Laskennallinen pulssi laskee huomattavasti, vain 18 lyöntiin minuutissa. Tässä tapauksessa tutkimus johti lääkärissä käyntiin ja myöhemmin tahdistinhoidon aloituksen harkintaan.

SuperECG.com-sivulta voi tilata hintaan 195 euroa + postituskulut paketin, joka sisältää ekg-laitteen tarvikkeineen sekä oikeuden analyysijärjestelmän käyttöön.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Näytöksi sähköpaperi

Näytöksi sähköpaperi

Sähköpaperiin perustuvaa virtapihiä näyttöä voidaan käyttää puhelimissa.

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Nyeste

Näytöksi sähköpaperi

Sähköpaperiin perustuvaa virtapihiä näyttöä voidaan käyttää puhelimissa.

Lue lisää

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää