Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tunti PlayStation VR -lasien kanssa

Sonyn PlayStation VR -virtuaalitodellisuusjärjestelmä on kohta saatavilla. KotiMikro kokeili järjestelmää ennakkoon.

Lehdistölle tarjoutui hiljattain mahdollisuus kokeilla PlayStation VR -järjestelmää Kööpenhaminassa, joten KotiMikro oli totta kai paikalla. Etukäteen kiinnosti erityisesti se, kuinka Sony ylipäänsä pärjää kilpailijoiden järjestelmille. Sonyn lasit maksavat huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi HTC Vive tai Oculus Rift, ja lisäksi PS VR on suunniteltu PlayStation 4 -pelikonsolille, jonka bittilihas ei pärjää peli-pc:lle.

Kokeilussa epäluulo karisi kuitenkin nopeasti, sillä järjestelmä oli todella positiivinen yllätys.

Loistava kuvanlaatu
Jo ensimmäisessä demossa kävi ilmi, kuinka hyvä kuvanlaatu on. Rush of Blood, jossa mennään kummitusjunan mukana Until Dawn -pelin hengessä, luo parissa sekunnissa illuusion kummitusjunasta niin, että millin päästä viuhuvat sahanterät pistävät väkisinkin kumartamaan. Grafiikat ovat kohdallaan ja framerate tiukka. Kuva on aavistuksen ehkä rakeinen, koska silmät oikeasti ovat vain parin sentin päässä näytöstä, mutta se unohtuu pian. Tekniikka toimii moitteettomasti.


Seuraavaksi vuoroon pääsi pelituoli asiaankuuluvine ratteineen ja polkimineen. Driveclub-peli tukee nyt PS VR -systeemiä, jolla syntyy mahtava ajotuntuma. Peileihin ja näkymään voi vapaasti orientoitua, ja koko keho reagoi, kun auto törmää kaiteeseen näyttävässä sivuluisussa. Kaikilla ei ole tilaa, saati riittävän paksu lompakko pelituolille, mutta tuntuma on varmasti hieno myös sohvalla normaali ohjain kourassa.

Hurjastelu ja haihyökkäys
Päivän viimeinen demo oli PlayStation Worlds -minipelien valikoima.

Niiden demoissa oli lupaavaa potentiaalia. London Heist, kaahailu Lontoossa, jossa tykitetään pahiksia tien päällä, nostaa tunnelman kattoon, kun toisella kädellä voi tähdätä ja ampua ja toisella ladata uutta lipasta sisään. Demoa pelattiin PlayStation Move -ohjaimilla, mutta Sonyn mukaan kaikki pelit toimivat myös tavallisella ohjaimella.

Autoilun jälkeen oli vuorossa sukellushäkki Into the Deep -pelissä. Merenpohjaa kohti mentäessä maisemat ovat huikeita, mutta niiden ihailun keskeyttää todella lähellä pyrkivä hai, joka ilmesen nälkäisenä käy häkin kimppuun.


Viimeinen demo on Scavenger’s Odyssey, joka muistuttaa mukavan paljon Nintendon Metroid Prime -peliä. Nyt ollaan isossa robotissa, joka on haaksirikkoutunut syrjäiselle avaruusasemalle. Botilla voi hyppiä tasolta tasolle, ampua ja ryömiä kaikilla pinnoilla. Jujuna on jatkuva perspektiivin muutos, ja ohjaus tuntuu hetken päästä täysin luonnolliselta. Jos täysversiossa vain on pitkä seikkailu, niin tässä on yksi PlayStation VR:n takuuhiteistä.

Vaatii lisätarvikkeita
Lasien hinnaksi on ilmoitettu alustavasti noin 400 euroa. Lisäksi tarvitaan PlayStation-kamera, joka maksaa noin 60 euroa. Kaikki pelit toimivat DualShock 4 -ohjaimella, mutta PlayStation VR on suunniteltu käytettäväksi PlayStation Move -ohjaimella, jollaisen saa parilla kympillä. Lisätarvikeostoksille siis joutuu, ellei kilkkeitä ole ennestään. Järjestelmän hinta on silti huokea verrattuna Oculus Riftiin tai HTC Viveen, jotka keventävät kukkaroa parhaimmillaan melkein tuhannen euron edestä.

Nyt sitten vain odotetaan, että hyvät pelit ovat valmiit. Demot olivat kiehtovia, mutta kutenkin vain demoja. Pelien on pidettävä pintansa myös, kun systeemin ensiviehätys haihtuu. Silti on selvää, että PS VR on täysosuma. Lasit ovat tukevaa tekoa ja miellyttävät käyttää.

PlayStation VR tulee saataville 13. lokakuuta 2016.> Lue lisää virtuaalitodellisuudestaTV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Tv:n ja tietokoneen raja hämärtyy

Tv:n ja tietokoneen raja hämärtyy

CES, Las Vegas: Monet valmistajat järjestivät näyttäviä lehdistötilaisuuksia, joissa esiteltiin taas ripaus kuluttajaelektroniikan tulevaisuutta.

Lue lisää

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

TeleWellin uutuus toimii langattomana tukiasemana, gigaluokan kytkimenä ja sovittimen avulla myös mobiilikaistan reitittimenä.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää