Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tavaroiden seuranta ja hallinnointi hoituu pian kännykällä

Kuluttajien ja yritysten on pian yhä helpompi saada tietoja tavaroidensa, esimerkiksi laitteiden ja koneiden, sijainnista ja hallita niitä maailmanlaajuisesti. VTT:n kehittämän teknologian avulla tavaroihin voidaan liittää yksilöllinen digitaalinen tunniste kätevästi nfc-tunnistusteknologiaa tukevalla älypuhelimella.

U-Easy-sovelluksella on vaivatonta hallita laitteita ja niiden sijaintia.


VTT:n kehittämän Android-pohjaisen, U-Easy-mobiilisovelluksen avulla tavallisella kuluttajateknologialla voidaan helposti luoda globaalisti yksilöllinen identiteetti erilaisille tavaroille. Tunnisteen luontiin riittää tavallinen älypuhelin, jossa on nfc-lukija (near field communication).

Tunnisteeseen voi käyttäjän älypuhelimen avulla lisätä digitaalista tietoa, kuten kuvia, käyttöohjeita ja paikkatietoja. Tavaroihin liitettyä tietoa on myös helppo lukea ja päivittää.

U-Easy tarjoaa käyttäjälleen nettiselainnäkymän, jolla voidaan seurata mobiilisovelluksella merkittyjä tavaroita karttapohjalla ja nähdä myös niihin liitetyt tiedot. Tämän avulla esimerkiksi tavaroiden seuranta voidaan toteuttaa helposti älypuhelinta käyttäen. Mobiilisovellusta voi hyödyntää myös vikaraportointiin, jolloin merkityn laitteen vikatiedot yhdessä esimerkiksi kuva- ja paikkatietojen kanssa päivittyvät taustajärjestelmiin, joista muut käyttäjät voivat tietoa hyödyntää.

Tällä hetkellä suurin osa tämän tyyppisistä sovelluksista esimerkiksi jakeluketjun hallinnassa käyttää kalliita ammattilaistason rfid-lukijalaitteita, kun U-Easya voi hyödyntää nfc-tunnistusteknologiaa tukevalla tavallisella älypuhelimella.

U-Easyssa hyödynnetään uid-teknologiaa (ubiquitous identification), jonka avulla tavaran tunnisteiden yksilöllisyys voidaan taata eri toimijoiden välillä globaalisti, ”jokapaikan tietotekniikan” avulla. Uid-teknologian tarjoama uniikki identiteettikoodi voidaan tallentaa mihin tahansa tunnistetyyppiin (qr-koodit, nfc, rfid), joten teknologia soveltuu erityyppisiin tarpeisiin.

Globaalisti yksilöllisiä tunnisteita hallinnoiva Ubiquitous Identification -järjestelmä on Tokion yliopiston Ubiquitous Networking Laboratoryn kehittämä. VTT ylläpitää ensimmäistä tämän järjestelmän serveriä Euroopassa ja pystyy tarjoamaan koodiavaruutta myös muille käyttäjille.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

TeleWellin uutuus toimii langattomana tukiasemana, gigaluokan kytkimenä ja sovittimen avulla myös mobiilikaistan reitittimenä.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää