Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Pysäkkiseinä kiinnostaa

Virtuaalinen viestialusta, Pysäkkiseinä, on kirvoittanut keskustelua ratikkamatkustajien keskuudessa reilun parin kuukauden ajan. HSL on testannut pilotin avulla matkapuhelinten nfc-lähitunnistusteknologian mahdollisuuksia joukkoliikenteessä.

Kännykkälipun osto onnistuu nfc-puhelimella.


Viestejä Pysäkkiseinälle on kertynyt kaiken kaikkiaan yli tuhat. Ratikkamatkustajat ovat muun muassa pohtineet ”sporaetikettiä”, toivottaneet tosilleen mukavaa matkaa, kommentoineet säätä ja etsineet treffiseuraa. Eniten asiaa on ollut yhdeksiköllä kulkevilla.

Pysäkkiseinä-tarroja on kiinnitetty Helsingin katoksellisille ratikkapysäkeille. Kun tarraa koskettaa nfc-kännykällä, palvelu avautuu suoraan puhelimen näytölle. Tarran kautta pääsee myös ostamaan HSL:n kännykkälipun, ja mahdollisuuteen on tarttunut 25–30 asiakasta viikossa.

Tähän mennessä Pysäkkiseinä-sivustolla on käynyt yli 9 200 kiinnostunutta. Noin 6 prosenttia vierailijoista on tullut palveluun nfc-tarran kautta.

”Nfc-puhelimia on vielä melko vähän. Oli oletettavaa, että suurin osa käyttäjistä saapuu palveluun kännykän selaimella”, toteaa HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink.

Pilotista kerätään kokemuksia
Flinkin mukaan pilottikokeilun tarkoituksena on selvittää, miten ihmiset lähtevät hyödyntämään nfc-teknologiaa, ja kasvattaa ymmärrystä sen mahdollisuuksista.

”Todennäköisesti teknologian käyttö tulee lisääntymään jatkossa. On mielenkiintoista seurata, tuleeko siitä älypuhelinten yleisstandardi.”

Matkustajilta on tullut positiivisia ja kannustavia kommentteja siitä, että HSL on etujoukoissa hyödyntänyt nfc-ominaisuutta. Eräs Pysäkkiseinä-sivustolla vieraillut kommentoi:

Hienoa että HSL pysyy tekniikan kehityksessä mukana! Vielä kun saisi matkakortin korvattua ja ladattua nfc-puhelimella. Oikea suunta :)


HSL:llä on vireillä uusia nfc-teknologiaan perustuvia sovelluksia. ”Selvitämme mahdollisuutta tarkistaa matkakortin saldo nfc-puhelimella. Voi olla, että jatkossa myös matkakortin lataaminen onnistuu teknologian avulla”, Flink kertoo.

Pysäkkiseinä-kokeilun taustalla ovat HSL, Nokia, Metro-lehti ja Forum Virium Helsinki, ja se on toteutettu osana designpääkaupunkivuoden ”asiakaslähtöinen ja älykäs joukkoliikenne” -kehittämiskokonaisuutta. Palvelua testataan marraskuun loppuun asti.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

4 vinkillä lennokkitaituriksi

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää