Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Museokäynti terästyy digillä

Euroopan museokävijät saattavat pian päästä muovaamaan omaa kulttuurielämystään jo ennen kotoa lähtöä tai koneeseen nousua. Tämän mahdollistaa innovaatio, jossa tavallinen museokäynti muutetaan henkilökohtaiseksi ja vuorovaikutteiseksi tarinankerrontakokemukseksi matkapuhelintekniikan, lisätyn todellisuuden ja geopaikannustekniikan avulla.

Tavanomaisista museo-oppaista poiketen CHESS-sovellus kertoo jokaiselle kävijälle omakohtaisen tarinan, jossa keskitytään kävijän kiinnostuksenaiheisiin ja mielialaan sopivimpiin näyttelyesineisiin. Tarina on myös juuri niin yksityiskohtainen tai ylimalkainen kuin kävijä haluaa.

Tarinoita voi parantaa multimedian, kolmiulotteisuuden ja lisätyn todellisuuden pelien avulla. Joissakin tapauksissa esineet puhuvat ja pyytävät kävijöitä tekemään jotakin kanssaan. Jopa museon henkilökunta ja ihmisoppaat voivat olla osa ehdotettuja elämyksiä.

Museosta lähtiessään kävijä löytää museon verkkosivuilta omaan tarinaansa liittyviä digitaalisia matkamuistoja, kuten videon tai kuvan. Siten he saavat omakohtaisen muiston jaettavaksi perheenjäsenten ja ystävien kanssa.


CHESS-sovellus julkaistaan tuttuihin verkkosovelluskauppoihin, joista sen voi ladata älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin. Sovelluksen avulla pyritään herättämään menneisyys henkiin käyttäjän sormenpäihin, jotta kulttuurista ja historiasta tulisi kiinnostavaa ja helposti lähestyttävää itse kullekin.

”Opastettu kiertue on suoraviivainen kokemus, jossa kävijä on varsin passiivinen. CHESS-sovelluksen avulla museokäynti alkaa muistuttaa pelielämystä, jossa kävijä osallistuu aktiivisesti kulttuuriperintöön. Tiedon lisäksi kävijät saavat haasteita, viihdettä ja vähän kiusoitteluakin. Tämä on tärkeää kävijöiden mielenkiinnon säilyttämisen kannalta, etenkin nuorempien sukupolvien, jotka uppoutuvat mielellään konsolien, älypuhelinten ja taulutietokoneiden peleihin”, sanoo tohtori Olivier Balet hanketta koordinoivasta ranskalaisesta DIGINEXT-yrityksestä.

CHESS-tuotetta kokeiltiin Cite de l'Espace Park -museossa Toulousessa Ranskassa ja Akropolis-museossa Ateenassa Kreikassa kuuden kuukauden ajan viime vuoden aikana, ja tulokset olivat erinomaisia.

CHESS-sovelluksen on kehittänyt seitsemän kumppania neljästä maasta (Ranska, Kreikka, Iso-Britannia ja Saksa), ja sen julkaisee markkinoille hankkeen koordinaattori, ranskalainen DIGINEXT-yritys, joka saattaa hankkeen tutkimusvaiheesta kaupallistamiseen. Hankkeen koordinaattorit ennakoivat, että CHESS julkaistaan markkinoille kahden vuoden kuluttua.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Näytöksi sähköpaperi

Näytöksi sähköpaperi

Sähköpaperiin perustuvaa virtapihiä näyttöä voidaan käyttää puhelimissa.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Kuntoilijan rannekkeet

Kuntoilijan rannekkeet

Aktiivisuusrannekkeistaan tunnettu Fitbit julkaisee kolme uutta aktiivisuuden ja unen seurantaan tarkoitettua ranneketta.

Lue lisää

Nyeste

Näytöksi sähköpaperi

Sähköpaperiin perustuvaa virtapihiä näyttöä voidaan käyttää puhelimissa.

Lue lisää

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää