Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


MasterCard kehittää uuden sukupolven maksuvälineitä

MasterCardin nfc-maksusiru voidaan sijoittaa vaikka takin hihaan tai autonavaimiin, joita vilauttamalla voi maksaa pienet ostokset.

MasterCard on lehdistötiedotteessaan ilmoittanut kehittävänsä uutta maksutaparatkaisua, joka mahdollistaa lähimaksamisen millä tahansa laitteella. Tekniikka perustuu Bluetooth-yhteyden ja NFC-sirun yhdistelmään, jolloin maksaminen onnistuu viemällä siru kassalla olevan maksupäätteen lähelle.

Tekniikasta mielenkiintoisen tekee se, että sirun voi asentaa käytännössä mihin vain, vaikkapa autonavaimiin, sormukseen tai takin hihaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pienet ostokset voi maksaa esimerkiksi esittämällä sormusta maksupäätteelle, jolloin lompakkoa ei tarvitse kantaa mukanaan ollenkaan.

Uusissa maksutavoissa on aina otettava huomioon turvallisuustekijät, sillä maksutapahtumissa liikkuu aina arkaluontoista dataa. MasterCardin maksutapa on käytännössä lähimaksamista, mutta ainoastaan päätelaite on muuttunut maksukortista autonavaimiin. Tästä syystä MasterCardin maksutavassa turvallisuustekijät ovat samankaltaisia kuin lähimaksamisessa.


Lähimaksusiru voi olla käytännössä missä tahansa, vaikka aurinkolaseissa.

VertaaEnsin.fi-palvelun toimitusjohtajan ja rahoitusasiantuntijan Lauri Timgrenin mukaan lähimaksaminen on yleisesti ottaen turvallinen maksuvaihtoehto. Jos huomaa, että lähimaksuväline on kadonnut tai joutunut vääriin käsiin, voi luottokorttiyhtiö kuolettaa maksuliikenteen. Lisäksi perinteiset lähimaksukortit kysyvät aika ajoin PIN-koodia, joka lisää lähimaksukortin turvallisuutta.

Lehdistötiedote ei kerro, aikooko MasterCard lisätä autentikaation jokaiseen maksutapahtumaan, vai hoituuko ostokset ainoastaan sirua vilauttamalla. Mielenkiintoista on nähdä, miten MasterCard hoitaa käyttäjän varmenteen ja kuinka käyttäjäystävällinen ratkaisu tulee olemaan.


Menestyneitä yrityksiä mukana tuotekehityksessä
Uuden lähimaksutavan kehittäminen ei ole MasterCardille mikään pieni sivuprojekti, vaan tuotekehitykseen on otettu mukaan huippusuunnittelijoita ja nimekkäitä yhteistyökumppaneita. Näitä on muun muassa autonvalmistaja General Motors, älykkäitä rannekkeita ja koruja suunnittelevat yritykset Nymi ja Ringly sekä bluetooth- jäljittimiä valmistava TrackR.


MasterCardin lähimaksutoiminto tulee moniin aktiivisuusrannekkeisiin ja kelloihin.

”Kiristynyt kilpailutilanne ja muuttunut toimintaympäristö rahoitusmarkkinoilla on luonut painetta erottautua kilpailijoista. Digitalisaation myötä kuluttajista on tullut yhä vaativampia ja rahoituspalveluilta odotetaan yhä enemmän. Tästä syystä monet pankit ja luottokorttiyhtiöt kehittävät jatkuvasti uusia digitaalisia palveluita varsinkin maksamiseen liittyen”, kommentoi Timgren.

Mastercard on ilmoittanut julkaisevansa uuden maksutavan jo tämän vuoden aikana, ensin Yhdysvalloissa ja pian sen jälkeen muualla maailmassa. Suomessa kuitenkin uutta maksutapaa joutuu vielä odottamaan jonkin aikaa.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Älykäs seinäkello

Älykäs seinäkello

Älykello ranteessa alkaa jo olla tuttu näky, mutta nyt älykkään aikaraudan saa myös seinälle.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää