Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Elisa teki puhelimesta lompakon

Elisan ja opiskelijoiden omistaman Lyyran tekemän sopimuksen myötä yli 100 000 opiskelijaa pääsee syksyllä ensimmäisten joukossa hyödyntämään uudenlaista kontaktitonta maksutapaa.

Elisa Lompakko sisältää kontaktittoman maksamisen mahdollistavan maksutarran, erilliset nettimaksukortit, netti- ja mobiilisovelluksen sekä käyttäjien väliset rahansiirrot. Palvelun maksuvälineet on toteutettu yhteistyössä MasterCardin kanssa.


Syksystä 2012 lähtien opiskelijat voivat maksaa lounaan useissa opiskelijaravintoloissa Elisa Lompakko -palvelun avulla. Opiskelijaravintoloiden lisäksi kontaktiton maksaminen Elisa Lompakolla on mahdollista myös muissa lähiluettavaan korttiteknologiaan perustuvaa maksupalvelua käyttävissä toimipaikoissa.

Elisa Lompakko -palvelun maksutarra tarjoaa käyttäjälle nopean ja turvallisen tavan suorittaa pieniä, korkeintaan 25 euron arvoisia maksuja. Maksu tapahtuu koskettamalla maksupäätettä matkapuhelimella, johon on kiinnitetty MasterCardin PayPass-tekniikkaa tukeva maksutarra. Lyyra-kortin omistaville opiskelijoille maksutarroja jaetaan syyskuun lopusta alkaen veloituksetta vuoden 2012 loppuun asti.

”MasterCard on edelläkävijä ja etsimme jatkuvasti uusia maksamisen ratkaisuja, joilla kuluttajat voivat hoitaa maksuliikennettään turvallisesti, yksinkertaisesti ja helposti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme nyt Elisan kanssa tuoda lähitunnistamiseen perustuvan maksuvälineen Suomeen ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa. Näin otamme jälleen yhden askeleen kohti käteisvapaata maailmaa”, sanoo Mats Taraldsson, MasterCardin Pohjoismaiden ja Baltian kehitysjohtaja.

Elisa Lompakko -palvelussa käyttäjän on mahdollista luoda nettimaksukortteja, joille käyttäjä voi määrittää haluamansa voimassaoloajan ja ostorajan. Nettimaksukorteilla ostosten teko verkossa on turvallista ja helppoa. Elisa Lompakon ja palveluun sisältyvien nettimaksukorttien saldoa voi ladata netti- ja mobiilikäyttöliittymillä ja niiden kautta onnistuvat myös Elisa Lompakon käyttäjien väliset rahansiirrot. Palvelun käyttäjät tunnistautuvat mobiilivarmenteen avulla, joten Elisa Lompakon käyttö on yhtä turvallista kuin perinteistenkin maksukorttien käyttäminen.

Alkuvaiheessa Elisa Lompakko edellyttää matkapuhelimeen kiinnitettävää maksutarraa. Palvelun seuraava kehitysaskel on se, että erillistä maksutarraa ei enää tarvita, vaan kontaktittoman maksamisen sovellus on käyttäjän sim-kortilla.

”Kontaktiton maksaminen ja käyttäjien väliset rahansiirrot helpottavat ja nopeuttavat arkea, ja Elisa haluaa olla edelläkävijä tämän kaltaisten palveluiden tuottamisessa. Kehitämme palvelua edelleen opiskelijoilta saatujen käyttäjäkokemuksien ja palautteen perusteella, ja myöhemmin tarjoamme palvelua laajemmalle kohderyhmälle uusilla innovatiivisilla maksutavoilla höystettynä”, Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi kertoo.


TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

Yli 300 sovitinta tukeva reititin

TeleWellin uutuus toimii langattomana tukiasemana, gigaluokan kytkimenä ja sovittimen avulla myös mobiilikaistan reitittimenä.

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää