Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Dyson kehitti älylasit jo vuonna 2001

Pölynimuri- ja tuuletinteknologiastaan tunnettu Dyson paljasti 21-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi keksintöjä, joita ei koskaan otettu tuotantoon, muun muassa jo vuonna 2001 kehitetyt älylasit.

Dyson on tehnyt 21-vuotisen toimintansa aikana yli 4 000 patenttihakemusta yli 500 innovaatioon. Dysonin insinöörit pitävät ideat visusti omana tietonaan – kehitettävillä tuotteilla on biometrinen turvakoodi ja salainen projektinimi yhtiön pääkonttorissa Malmsburyssa Englannissa.

Uutuuksiin ei koskaan viitata nimellä. Älylasiprojektin salainen työnimi oli No66. Lasit muodostuivat binokulaarisesta hologramminäytöstä. Käytännössä kyseessä oli taskuun mahtuva, matkapuhelimen kokoinen laite, joka toimi myös pc-tietokoneena ja jolla pystyi lähettämään viestejä. Varsinaisia älylaseja käyttäjä piti päässään kuten silmälaseja, ja näkökenttään heijastettiin tietoa ympäristöstä.


Älylasitilassa kaksi tasopeiliä heijasti kuvan ohimoilla sijaitsevista pienistä monitoreista prismaan. Tämä loi illuusion läpikuultavasta 10 tuuman näytöstä noin metrin etäisyydelle käyttäjän näkökentästä. Näytöllä oli joukko sovelluksia, jotka ovat samankaltaisia kuin nykypäivän älypuhelimien sovellukset.

Prototyypissä käyttäjän näkyvillä oli useita erilaisia avainsovelluksia. Virtuaaliavustaja, vastaava kuin Applen Siri, pystyi lukemaan sähköposteja ääneen ja tulkitsemaan äänikomentoja.

Älylasit voitiin irrottaa taskukokoisesta tietokoneesta ja liittää perinteiseen monitoriin luoden saman efektin kuin nykypäivän kannettavan liittäminen televisioon.

Järjestelmää ohjattiin rannekellon kaltaisella laitteella, jossa oli samanlainen ohjain, joka löytyi kannettavien tietokoneiden näppäimistöltä. Sen avulla käyttäjä pystyi liikuttaman kursoria virtuaalinäytöllä. Järjestelmää oli mahdollista ohjata myös kosketusalustalla ja ääniohjauksella.


Kolmen vuoden tutkimuksen ja kehityksen jälkeen projekti laitettiin tauolle, jotta Dysonin insinöörit pystyivät keskittymään Dysonin laajentumiseen USA:ssa. Projektin tuotoksia käytetään nyt osana tulevaisuuden tutkimuksen projekteja.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Älykäs seinäkello

Älykäs seinäkello

Älykello ranteessa alkaa jo olla tuttu näky, mutta nyt älykkään aikaraudan saa myös seinälle.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää