Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Automaatista apua markettiruuhkaan

Wincor Nixdorfin kehittämä ratkaisu tekee itsepalvelukassasta entistä helpomman käyttää, kun kassahihnalle nostettujen tavaroiden viivakoodit luetaan automaattisesti.

Ruotsissa on jo vuosia käytetty ruokakaupassa uutta teknologiaa, jossa ostaja itse lukee tuotteiden viivakoodit ostoskierroksensa aikana. Suomessa itsepalvelukassat ovat käytössä Ikean myymälöissä, joissa niillä on suuri suosio. Nyt Wincor Nixdorf on kehittänyt Ruotsin ICA:lle täysin uuden automaattikassaratkaisun. Ratkaisu yhdistää perinteisen ostamisen ja nopean maksamisen. Tämä helpottaa samalla asiakkaiden ostamista ja madaltaa asiakkaiden kynnystä käyttää itsepalvelukassaa.

Tavallisesta itsepalvelusta kassalla on tullut yleinen näky Ruotsin supermarketeissa. Tällöin asiakas ottaa kauppaan sisään tullessaan lukijan, jolla tavaroiden viivakoodit luetaan jo kärryyn kerättäessä ennen kassalle menoa. Tämä ratkaisu soveltuu erityisen hyvin suuriin supermarketteihin, joissa asiakas ostaa ison ostoskärryllisen tuotteita. Näin asiakkaan ostoskäynti nopeutuu, kun jonottaminen kassalle jää pois.

Toinen vaihtoehto, jossa asiakas valitsee tavarat koriin ja lukee tavaroiden viivakoodit itse vasta maksamisen yhteydessä, soveltuu pieniin ostoksiin. Tämä ratkaisu on saavuttanut suosiota erityisesti ruuhka-aikoina, koska pienetkin ostokset voi tehdä nopeasti. Kauppiaat ovatkin huomanneet, että heidän myyntimääränsä ovat kasvaneet itsepalvelukassojen käyttöönoton jälkeen. Asiakkaat ovat valinneet kaupan, jossa ostokset voi tehdä nopeasti, jonottamatta, myös ruuhka-aikoina.

Edellä kuvatuissa, jo laajasti Euroopassa käytetyissä itsepalvelukassaratkaisuissa jotkin asiakkaat ovat saattaneet kokea uuden tekniikan erilaiseksi ja vaikeaksikin, vaikka itsepalvelukassoilla on henkilökunta opastamassa. Wincor Nixdorfin Ruotsin ICA:lle kehittämässä ratkaisussa asiakas voi latoa tavarat tavalliseen tapaan kassahihnalle, jolta niiden viivakoodit automaattisesti luetaan. Uusi parempi viivakoodilukijateknologia mahdollistaa aivan uuden lukutarkkuuden ja nopeuden. Järjestelmä kykenee 98 prosentin tunnistustarkkuuteen ja lukemaan noin 60 tuotteen viivakoodin minuutissa.
”Henkilöstö voi olla samalla puolella kuin asiakaskin kassatiskillä ja voi auttaa asiakasta aivan uudella tavalla", kertoo kokemuksista Gunnar Melin, avainasiakaspäällikkö Wincor Nixdorfilta.

Odotukset hankkeelle ovat korkeat. Ratkaisussa asiakkaat tekevät ostoksensa normaalisti, mutta maksaminen on helpompaa ja nopeampaa. Ensimmäinen koejärjestelmä on juuri otettu käyttöön ICA Maxi supermarketissa Tukholman eteläpuolella.


TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Virtuaalitodellisuus on totta

Virtuaalitodellisuus on totta

Mitä virtuaalitodellisuus on? Kuinka sitä käytetään?

Lue lisää

Edullinen aktiivisuusranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Pregon huokeaa aktiivisuusranneketta on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Lue lisää

Älykäs seinäkello

Älykäs seinäkello

Älykello ranteessa alkaa jo olla tuttu näky, mutta nyt älykkään aikaraudan saa myös seinälle.

Lue lisää

Nyeste

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Lennokin lennättäminen voi alkuun tuntua hankalalta. Kokosimme yhteen parhaat vinkit aloittelijalle.

Lue lisää

Turvatyyny puhelimelle?

VIDEO: Nyt voi antaa luurin pudota – vai voiko?

Lue lisää

Kuuntele e-äänikirja

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja.

Lue lisää